Hopp til innhold

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg jobber som Senior Konsulent i Embriq, og har gjort dette siden jeg gikk inn i rollen i 2012. Siden 2016 har jeg vært utleid til Statnett hvor jeg startet å jobbe med utvikling av deres markedssystem for krafthandel. Nå jobber jeg med utvikling av et system for kraftbalansering. Der har jeg rolle som utvikler og teamarkitekt, som går ut på å utarbeide tekniske løsninger i samarbeid med andre arkitekter, dialog med utviklere, og kode review. Jeg har daglig dialog med andre teams og blir enige om meldingsformater, API’er og grensesnitt, samt utveksling av data mellom systemer. Litt koding blir det også tid til! Jeg har en veldig varierende hverdag som innebærer forskjellige typer arbeidsoppgaver!

Hvorfor valgte du Embriq?
Etter 12 års skolegang i Skien hvor interessen for naturfag og matte vokste, flyttet jeg til Trondheim for en mastergrad i teknisk kybernetikk, som gav meg en tverrfaglig utdanning innen IT, utvikling, koding, reguleringsteknikk og automatisering.

Karrieren min kickstartet i militæret hvor jeg blant annet fikk jobbet med programmering. Jeg gikk deretter videre til Kongsberg-gruppen hvor jeg jobbet med utvikling av nytt sjømålsmissil (NSM). Jobbet deretter i Schlumberger WesternGeco med seismiske datainnsamlingsystemer, som går ut på å samle inn data fra sensorer, som siden blir prosessert for å danne 3D-dimensjonale bilder av grunnen for å påvise olje og gassressurser. Jeg hadde deretter et opphold i Thomson Reuters, før jeg kom over Embriq. Det hørtes spennende ut å jobbe med varierende og interessante prosjekter innenfor energibransjen, samt jobbe med komplekse problemstillinger. Jeg synes kraft- og energibransjen er et utrolig spennende fagfelt, og trives godt i jobben min.

Ellers er det sosiale i Embriq veldig bra, og jeg ser alltid frem til å møte andre kollegaer og konsulenter på felles fagsamlinger og middager!

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Maskinlæring og AI. Det tas i bruk i stadig nye områder, og er det veldig spennende å jobbe med.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Det jeg bruker mest er mobiltelefonen, en Android.

Hva er den beste boken du har lest?
«Jeg er Pilegrim» av Terry Hayes er nok en av de beste bøkene jeg har lest. Den siste faglitterære boken som jeg kan anbefale er «Kafka: The Definitive Guide» skrevet av Neha Narkhede, Gwen Shapira og Todd Palino.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
«Queens Gambit» på Netflix synes jeg var veldig bra!

Kontaktpersoner

Flere artikler