Hopp til innhold

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg jobber til daglig med utviklingen av Quant Insight. Dette er en plattform for behandling og analyse av IoT data, fremst innen energi. Jeg jobber sammen med ett ekstremt kompetent team, og med veldig kompetente og engasjerte kunder. Det er veldig inspirerende. Jeg har veldig varierte arbeidsoppgaver, men jeg prøver å få programmert så mye som mulig for det gir meg energi. For øvrig er min arbeidsdag veldig fleksibel og det er flott, for da fungerer familielivet også veldig bra.

Hvorfor valgte du Embriq?
På det tidspunktet da jeg første valgte det hadde jeg en god kompis i Embriq som inviterte meg over. Da kom jeg veldig godt inn i selskapet, følte meg hjemme og valgte å fortsette. Nå som jeg fortsetter er det at jeg stadig får nye utfordringer, og så klart at jeg trives fortsatt like godt, om ikke bedre. Veldig fint med en kobling til Oslo og familien der også! Det er også viktig for meg å bidra til en positiv samfunnsutvikling gjennom å hjelpe våre kunder, fremst i energibransjen, med deres digitalisering.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Det må jo bli uavgjort mellom batterier, blockchain og AI! Har kommet i kontakt med to av de punktene (AI og batteri) i et prosjekt som heter ACES (Adaptive Control Energy Storage). Det betyr egentlig å styre batteriet på en mer intelligent måte. Med andre ord, bruke kunstig intelligens til å bedre forvalte energien i batterier.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Må jo kanskje si at det er telefonen. Den blir jo brukt til det aller meste og man er jo nesten avhengig av den. Jeg har ikke så mange dingser, så blir ikke veldig mye å velge mellom.

Hva er den beste boken du har lest?
En bok jeg anbefaler å lese tidlig i en karriere innen softwareutvikling heter the Pragmatic Programmer. Den er en veldig kul fagbok med massevis av tips til hvordan man kan angripe utvikling. Den har på mange måter formet mitt syn på software-utvikling og hvordan jeg ønsker å jobbe. En annen bok jeg anbefaler alle å lese er Factfulness av Hans Rosling. Jeg skal ikke avsløre så mye, men det går faktisk bedre her i verden enn det man får inntrykk av på nyhetene.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Min favorittserie gjennom tidene er Breaking Bad. Kanskje ikke helt contemporary, men den er jo virkelig så god! Nå for tiden ser jeg på The Mandalorian og Marvel-filmene sammen med sønnen min på 12 år. Jeg må innrømme at jeg liker serien og filmene veldig godt. Og det er jo en skikkelig fin greie å ha sammen med gutten.

Kontaktpersoner

Flere artikler