Hopp til innhold

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Som regionleder på Vestlandet er det mitt ansvar å ha fornøyde kunder og sørge for at mine medarbeidere har verktøyene for å gjøre en god jobb. Her i Molde har jeg tre veldig gode medarbeidere som gjør en utmerket jobb. Vi drifter ca. 160.000 smartmålere og behandler dataene samlet derfra.

Jeg vil slå et slag for Quant Insight. Våre kunder bruker systemet og der samles all data som brukes til innovasjon og forbedring av nettet.

Hvorfor valgte dere Embriq?
Vi hadde flere aktuelle samarbeidspartnere i Smarthub. Etter en evalueringsrunde var det Embriq som kom best ut. De hadde langt bedre løsninger for våre prosesser og kunder. Jeg representerte da Smarthub og anbefalte å selge til den kandidaten som passet best både for våre kunder og for oss ansatte. Det var et viktig poeng at Embriq var den aktøren som virkelig hadde lyst til å satse på Vestlandet – ting blir lett samlet i Oslo, men vi er jo litt i distriktet. Det var viktig for oss å kunne opprettholde lokal tilhørighet og det får vi.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Jeg kan nevne det at jeg holder på med en Executive Master of Management på BI. Der har jeg hatt et fag som heter Analytics for Strategic Management. Det er å analysere data og finne nyttig informasjon i ulike datastrømmer ved hjelp av maskinlæring. Vi brukte verktøy som Datarobot og Python. Dette er ting jeg synes er veldig spennende og noe jeg er sikker på at vi vil se mer av fremover. Også i Embriq sitter vi på store datamengder, så det blir spennende å se hvordan vi kan foredle disse dataene til nytte for våre kunder på nye måter fremover.

Molde kommune har tatt ulike initiativer for å utvikle såkalte SmartCity- løsninger og her deltar vi i et pilotprosjekt hvor vi samler inn data fra vannmålere – både forbruksdata og data som kan benyttes til andre formål. Kanskje disse dataene også etter hvert kan presenteres i Quant?  Det med SmartCity er veldig spennende synes jeg og vil gjerne bidra til at kommunen lykkes med sin ambisjon om å utvikle  smarte løsninger for sine innbyggere.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Det må bli mobilen. Jeg er jo blitt helt avhengig av den. Da jeg kom til Embriq, fikk jeg ny mobil fordi den jeg hadde var for gammel. Det var nok lurt for det er ikke én eneste dag på jobb hvor mobilen ikke er svært viktig.

Hva er den beste boken du har lest?
Beste boken jeg har lest, ja. Det tror jeg må bli en bok av Hans Rosling som heter Factfulness: Ten Reasons We’re Wrong About The World – And Why Things Are Better Than You Think. Den visualiserer masse data om demografi rundt om i verden. Den beskriver hvordan utvikling kan foregå i verden – både demografisk og økonomisk. Den går inn på pandemier og hvordan det påvirker verden. Det er også en teori der om at vi aldri kommer til å bli mer enn 11 milliarder mennesker i verden. Det kommer til dels av at når vi opplever økonomisk vekst så går fødselsraten ned, og det blir flere eldre. Da sliter vi med å opprettholde folketallet. Det er Japan et eksempel på.

Når det kommer til skjønnlitteratur så må jeg si Millennium-trilogien av Stieg Larsson og David Lagercrantz. Der møter vi den ekstremt gode protagonisten Lisbeth Salander. De er virkelig spennende.

Til slutt vil jeg nevne nynorsk forfatteren og lokal «helt» Edward Hoem. Han er en forfatter som har skrevet en serie basert på sin egen familie. Slåttekar i himmelen er en skikkelig god bok fra den serien. Jeg slår gjerne et slag for nynorsken som Hoem skriver på. Det er et veldig lyrisk og vakkert språk som vi absolutt må ta vare på.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Hjemme ser vi stort sett på NRK, vi da med nyheter og sport. Men vi må få med oss 71 grader Nord hvor vi kan se noe av den fine naturen vi har i Norge. Vi ser egentlig veldig lite serier. Hender vi ser noe, men har nok ikke sett nok til å ha en favoritt.

Kontaktpersoner

Flere artikler