Hopp til innhold

Hvorfor valgte du Embriq?

Etter endt utdannelse som dataingeniør, og master medieteknikk i 2003, fikk ikke Håvard jobb den første uken. – Da kastet jeg meg på det første og beste. Dette var tilfeldigvis Hafslund Sikkerhet selv om jobben ikke hadde noe med utdannelsen min å gjøre, forteller han. Etter å ha jobbet der noen år, dukket det opp en ledig stilling på Servicedesk som ha fikk. – Dette var i 2008 og jeg har vært med på Embriq-reisen fra starten av. 

Hvordan er en typisk arbeidsuke for deg?

Arbeidsuken til Håvard består av det meste som har med HR å gjøre. – Jeg har mye kontakt med ansatte i alle type stillinger både i Norge og Sverige, både de som arbeider og ledere. Mange tar kontakt for å få hjelp i ulike HR-systemer, timeføring, lover og regler, lønnsspørsmål osv. Håvard støtter også ledelsen i diverse saker, leverer rapporter, lager arbeidsavtaler, tar seg av det praktiske rundt onboarding og offboarding, og har ansvar for lønnskjøringen. – Arbeidsuken er variert og det er interessant å være delaktig i det meste av det som skjer i Embriq. 

Hvilken YouTube-video beskriver deg best og hvorfor?

Her vil Håvard trekke frem Iron Maiden med Hallowed Be Thy Name. – Den har blitt spilt på mange fine turer og har gitt gode konsertopplevelser!

En fun fact om deg selv som få vet om:

– For å være økonomisk smart bestemte jeg meg for å bli ferdig med utdannelsen før jeg flyttet hjemmefra. Utfordringen med denne planen var at jeg jobbet noen år i forsvaret før jeg fullførte utdannelsen, og da hadde jeg rukket å bli 27 år før jeg forlot redet, forteller han. 

Hvis du sto fast i en heis, hvem ville du stått fast med og hvorfor?

– Det måtte vært Bruce Dickinson, vokalisten i Iron Maiden. Håvard forteller at Dickinson er et multitalent, og skal ha en stor del av æren for at Iron Maiden er ett av tidenes beste band. – Men hvis heisen hadde stått fast i flere timer ville valget stått mellom Thomas Pettersen og Morten Mørk. De går aldri tom for ord, og de kan holde en samtale gående i timevis uten opphold, forteller han og referer til to kollegaer i Embriq. 

Hva er det beste med jobben din?

Håvard trekker frem at det beste med jobben er å kunne støtte og hjelpe de ansatte. Arbeidsdagen hans er varierende, og det dukker stadig opp nye utfordringer han synes er spennende og lærerikt. – I HR er det saker som også er vanskelige å håndtere, men da er det fint å finne gode løsninger de gangene det lar seg gjøre. Jeg er forholdsvis opptatt av struktur og orden, og det får jeg utnyttet som HR-konsulent. Lønnsutbetalinger skal aldri være feil, og det er alltid tilfredsstillende når det er stille som i graven etter at lønnsslipper er sendt ut til de ansatte. 

Har du et spesielt godt minne fra arbeidsplassen?

– Det er mange gode minner fra Embriq. Det er spesielt de årlige hytteturene med ITMS til Hafjell som jeg kommer til å sitte å mimre om på gamlehjemmet. Turene var utvilsomt årets høydepunkt for mange av oss, avslutter han.

Kontaktpersoner

Flere artikler