Hopp til innhold
Portrett Jeanette Bratli - it-drift, software

I senere tid er det Ardoq sin tilnærming til innovativ teknologi innen virksomhetsarkitektur som gjorde at hun fikk øynene opp for data-intensive virksomheter. De seneste årene har hun fått bygge kundebase og salgsteam hos to raskt voksende tech-selskapene ReachMee og Ardoq, som har opplevd skandinavisk og internasjonal vekst. Jeanette synes det er superspennende og givende å bistå selskaper med datainnsikt for samfunnskritiske områder. Nå har hun kommet til oss!

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg er nylig ansatt som salgssjef i avdelingen Services & Software og har ansvar for det norske markedet. Hovedfokuset vårt nå er rettet mot energibransjen. Vi leverer teknologi og tjenester som hjelper nettselskapene å drifte sine smartmålere effektivt og å bruke data til å analysere strømnettet. Analysene kan brukes til så mye – for eksempel å beregne kapasitet eller å finne feil i nettet. I løpet av min første periode har jeg blitt godt inkludert i bedriften og blitt kjent med hvilke behov vi står ovenfor mot å møte kunders økende forventninger. Det betyr at vi står ovenfor en spennende vekstreise og at vi skalerer opp teamet fortløpende! Selv om Teams har kommet for å bli så ser jeg også frem til en real distrikts turné for å møte kunder.

Hvorfor valgte du Embriq?
Da jeg ble introdusert for Embriq, ble jeg imponert av den fremtidsrettede teknologien bak Quant-porteføljen og den bunnsolide bransjekunnskapen blant menneskene i selskapet. Ikke minst står selskapet ovenfor vekstambisjoner, både for selskapet og energibransjen, som jeg er stolt over å få være en del av. Det er en drøm for meg å jobbe med teknologi som støtter EUs hårete klimamål og økt etterspørsel i el-nettet vårt.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå?
Jeg fascineres av teknologi som lar oss simulere ulike fremtidsscenarioer basert på utnyttelse av data. Innen energisektoren muliggjør dette at for eksempel nettselskapene kan planlegge kapasitet for kontinuerlige endringer i forbruksmønster hos oss som sluttkunder. Typiske eksempler kan være ulike lademønster til elbil eller anlegg med solceller.

Hva er din favoritt tekno-dings?
På privaten savner jeg treningssenteret og setter stor pris på Naardic.no. Dette nettstedet tilbyr live-treningstimer over Zoom. Jeg setter veldig stor pris på å kunne møte opp til en avtalt treningstime i en digital «treningssal» med andre mennesker

Hva er den beste boken du har lest?
De to siste bøkene jeg kjøpte er faktisk kokebøker. Som med folk flest har jeg stor sans for hobby kokkelering og jeg liker å lære mer om vin.
Om jeg skal trekke frem en bok, så må det bli «Powerful» av Patty McCord. Denne boken er skrevet av en tidligere HR-direktør i Netflix, og handler om hvordan en tillitsfull arbeidskultur er avgjørende for endringsprosessene i et av verdens fremste teknologiselskaper. Den er innsiktsfull og er en høyst relevant bok for norske forhold.

Har du en favoritt serie som du vil anbefale til andre?
Den nye Netflix-serien Snabba Cash er en kul og intens serie som tar oss med på innsiden av Stockholms kriminelle underverden. Sentralt i fortellingen er en fremadstormende techgründer. Heldigvis er ikke virkelighetens tech-miljø slik det beskrives i serien. Jeg er derfor veldig glad for at vi kan bygge teknologiselskaper på et mer redelig vis. Ellers innrømmer jeg glatt at jeg sluker alt innen realitysjangeren – alt fra Kompani Lauritzen til Alle elsker David.

Kontaktpersoner

Flere artikler