Hopp til innhold

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Mesteparten av tiden min går til to av våre plattformer, hvor jeg blant annet jobber med utvikling, vedlikehold og automatisering av Public Cloud og ServiceNow (Mpoint). Sistnevnte er vårt saksbehandlingssystem, hvor jeg samarbeider i team sammen med Morten Mørk. For Public Cloud så jobber jeg mye med CI/CD pipelines, Infrastructure-as-Code og andre automatiseringsløsninger. Det jobbes hovedsakelig i Powershell, bash, Javascript, Terraform og i det siste noe Go. I tillegg bistår jeg andre avdelinger med programmering og scripts i IT Managed Services hvis det oppstår behov.

Hvorfor valgte du Embriq?
Det var litt tilfeldig. Etter fullført bachelor i Anvendt Datateknologi på Høgskolen i Oslo & Akershus (dagens OsloMet), startet jeg i et vikariat som on-site support hos Gresvig, som var en tidligere kunde av Embriq. Jeg var i daglig kontakt med Embriq, og etter endt vikariat ble jeg tilbudt jobb på deres Servicedesk. Med tiden skled arbeidsoppgavene mine mer og mer over i utvikling og automatisering og etter hvert åpnet det seg en mulighet for å jobbe mer rettet med dette internt.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Jeg synes de få smarthusløsningene jeg har hjemme er kule, deriblant Google Home-høyttalere. Det er spennende å følge med på trender i markedet, så blir det nok aktuelt å rigge opp flere slike løsninger etter hvert.

Innen programmering så synes jeg mye av det som skjer innen plattformuavhengighet er spennende. Det at man kan ta samme kodebase og kjøre på flere plattformer synes jeg er kult. Siden jeg liker å holde meg oppdatert på trender innen dette området, begynte jeg å lære meg Go i fjor, et programmeringsspråk som gjør det enkelt å skrive programmer for Windows, Mac og Linux. I tillegg benytter jeg meg av kode-nettverket, GitHub, hvor jeg noen ganger legger ut det jeg jobber med – enten for å finne inspirasjon eller dele med omverdenen.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Jeg bruker mobiltelefonen til det meste av apper og kommunikasjon, og lar gjerne PC-en ligge når jeg er hjemme. Så det må nok bli telefonen!

Hva er den beste boken du har lest?
Leste nylig «The Phoenix Project: A Novel about IT, DevOps, and Helping Your Business Win» som jeg synes var veldig bra. Boken handler om å skape en IT-kultur i et selskap med et mål om å få utviklere og driftsfolk til å samarbeide mer. Flere har ment at episoder i boken stemmer godt overens med virkeligheten tross fiktive hendelser.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Game of Thrones ligger på en klar førsteplass og er definitivt den beste serien jeg har sett, mens Narcos ligger på en god andreplass. Eller synes jeg Friends og The Big Bang Theory er fine og lette serier som jeg liker å ha i bakgrunn og som jeg gjerne kan se om og om igjen!

Kontaktpersoner

Flere artikler