Hopp til innhold

Vi landet i den tsjekkiske hovedstaten kl. 20.30, og hoppet rett i en buss som fraktet oss til Jalta Boutique Hotel. Vi ankom hotellet en halvtime senere, og ble tilbudt en lett servering på hotellet. Under hotellet er det en bunker som har vært hemmelig i nærmere 40 år, og som nå er et museum fra den kalde krigen.

Den første dagen i Praha startet med god hotellfrokost, og egentid til å utforske den solrike byen. Flere av konsulentene tok turen innom Nasjonalmuseet, som lå bare et krystallkast unna hotellet. – Bokstavelig talt, siden Tsjekkia er kjent for krystallene sine. En annen del av gruppen tok turen til slottet.


Til lunsj ble konsulent-gjengen samlet, og vi fikk servert buffet på hotellet. Tsjekkia er kjent for å være pilsens hjemland, så etter lunsj gikk ferden videre til Beer Tour. Her fikk vi smake på de ulike øl-typene, alt fra lys til mørk, og fra gult til mørkerosa.

Med øl skvulpende i magen, smakte det godt med en treretters middag på restauranten Mlynec. Her fikk vi servert deilig suppe, mør biff og sjokoladekake – med utsikt rett til Karlsbroen.

Dag nummer to i Praha ble kicket i gang med guidet E-bike tour på morgenkvisten. Første stopp var National Memorial to the Heroes of the Heydrich Terror. Her fikk vi gå inn i katakomben til de tsjekkiske krigsheltene. Videre syklet vi rundt i byen, og stoppet på flere kjente landemerker.

Etter sykkelturen dro vi på en resturante for lunsj. Vi ble først servert skinke med parmesan og ruccola, etterfulgt av kylling med gnocchi og sopp.

Etter lunsj fikk vi egentid, og til tross for at det regnet, var det flere som brukte tiden sin til å traske rundt i byen – mens andre søkte ly inne på hotellrommet.

Noen timer senere møttes vi på hotellet igjen, og ble fraktet med buss til Oblanca Sky restaurant. 66 meter opp fra bakken, ble vi servert en treretters. Første rett var en frisk og god suppe. Hovedrett var en saftigbiff med saus og grønnsaker. Og dessert var en nydelig Crème brûlée. Det kan trygt sies at maten smakte.

Den siste dagen i Praha dro en del av konsulent-gjengen med morgenflyet. Andre nøyt den siste dagen med å rusle rundt i byen, før de også måtte ta flyet hjem på kvelden. Det var en utrolig fin tur, der konsulentene fikk bli bedre kjent med hverandre – og den idylliske byen Praha.

Kontaktpersoner

Flere artikler