Hopp til innhold
statnett

Statnett og representanter fra selskapene i leveransegruppen var samlet under signeringen av kjempeavtalen. Ritu Rampal, Direktør Consulting i Embriq er nr 4 fra venstre.

Balansering av det nordiske kraftsystemet      

– Vi er svært glade over å delta i denne leveransen til Statnett, sier Ritu Rampal, direktør for Consulting i Embriq. – Siden 2016 har vi levert tilsvarende tjenester til Statnett og våre høykompetente utviklere og testere har hjulpet Statnett med prosjekter som «fifty», som er et viktig initiativ for å sikre balanseringen av det nordiske kraftsystemet, sier Rampal.

Elhub

– Fremover, og som en del av den nye avtalen, så ser vi for oss at våre konsulenter også vil hjelpe Statnett med prosjekter knyttet opp mot blant annet Elhub, sier Rampal. Elhub er et sentralt IT-system som understøtter og effektiviserer markedsprosesser som strømsalg, innflytting/utflytting, opphør og lignende i det norske kraftmarkedet, samt understøtter distribusjon og aggregering av måleverdier for all forbruk og produksjon i Norge.

Om avtalen

Avtalen er tegnet mellom Statnett og Bouvet Norge AS som er prime leverandør. Embriq inngår i en gruppering av leverandører som i denne avtalen er underleverandører til Bouvet. Avtalen vil ha en varighet på inntil 6 år og anslått totalverdi er på mellom 1200 til 1500 millioner NOK.

– Dette er en stor og viktig avtale for Bouvet som igjen viser at vi er konkurransedyktig. Vi er svært stolte og ydmyke over den tilliten Statnett har vist oss og ser frem til å videreføre vårt gode samarbeid, sier administrerende direktør i Bouvet, Sverre Hurum.

– Vi har betydelig bredde i vår kompetanse, med flere leveransegrensesnitt mot Statnett. Det er svært hyggelig at vi fremover også skal bidra med denne type kompetanse til Statnett, sier Thomas Pettersen, administrerende direktør i Embriq.


Om Statnett   

Statnett SF er systemansvarlig for det norske kraftsystemet. Dette innbefatter utbygging og drift av høyspentlinjer og transformatorstasjoner. Statnett SF drifter om lag 11 000 km høyspentlinjer og 150 transformatorstasjoner, og har i tillegg ansvar for kraftforbindelser til Sverige, Finland, Russland, Danmark og Nederland. Statnett SF har omlag 1300 ansatte og er lokalisert over hele landet. Driften overvåkes av en landsentral og to regionsentraler.

Om Bouvet

Bouvet er et skandinavisk konsulentselskap som designer, utvikler, forvalter og gir råd om IT-løsninger og digital kommunikasjon. Bouvet har ca 1.400 ansatte og er notert på Oslo Børs.

 

Flere artikler