Hopp til innhold
Viggo Normann, Embriqs seniorutvikler, smarthus-entusiast og hobbybrygger!

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg vært på “utlån” som konsulent siden 2014 og holder da gjerne til i Posthuset i Oslo sentrum. Min jobbhverdag går ut på å utvikle løsninger for Bring & Posten slik at redaktørene får et tilpasset CMS-system å jobbe i. CMS-løsningen teamet vårt har utviklet består blant annet av innholdstyper, skjemaer og typiske moduler som er integrert til CRM-systemet Salesforce. Jeg har en stor fot inne hos Posten og føler meg mer som en Posten-ansatt, selv om jeg er ansatt hos Embriq. Det blir fort slik når man jobber ute hos kunde i så mange år. Heldigvis får jeg være med på Embriqs faglige og sosiale sammenkomster slik at man møter kollegaer man ofte ikke ser mye til. Det er jeg veldig glad for!

Hvorfor valgte du Embriq?
Da jeg har jobbet i en del mindre virksomheter, hadde jeg et ønske om å bli en del av en større virksomhet som leverer gode løsninger. Jeg valgte Embriq for å kunne utvikle meg videre som konsulent. Her får jeg både faglig og personlig utvikling.

Jeg begynte med datamaskiner fra barnsben av. Jeg har alltid hatt en stor interesse og et behov for å utforske datamaskiner og andre tekniske ting. Det var naturlig for meg å ta utdannelse innen dette faget. Jeg studerte programmering og datanettverk ved Treider Handelsskole før jeg spisset kompetansen min ytterligere ved Den Polytekniske Høgskolen. 

Min karriere startet under Dotcom.krisen, da IT-boblen sprakk. I senere tid jobbet jeg som frontend- og backend utvikler for flertallige selskaper før jeg tok over som Senior IT-konsulent i Redpill Linpro og Seniorutvikler i Tata Consultancy Services. Jeg startet i rollen min som Seniorutvikler i Embriq høsten 2019. 

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Akkurat nå synes jeg Krypto er ganske hot! Det er rett og slett penger som ikke eies av eller finnes i en bank. Alle transaksjoner har et åpent regnskap og er synlige for alle. Jeg startet med investering i krypto i 2017 og har tjent en liten slant her og der.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Som programmerer synes jeg det er kult å kunne programmere mitt eget hus til et smarthus. Da styres eksempelvis lyd, varme, musikk og strøm. Jeg startet med det for å kunne kutte ned litt på strømforbruket ved å detaljstyre oppvarmingen. I utgangspunktet var det kun panelovner i huset, men nå har de blitt smarte og styres automatisk.
Var veldig gøy når jeg satte det opp og ga meg muligheten til å styre lyset i alle rom, slik at jeg aldri ser et mørkt rom. Et annet mål med smarthus-prosjektet mitt er at jeg skal slippe å trykke på en lysbryter eller bruke appen. Bryggekjelen blir også innlemmet som en del av smarthuset.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Breaking Bad er en soleklar favoritt. Så ser jeg gjerne på spin-off serien, Better Call Saul. Hvis jeg trenger noe litt lettere å se på så er Family Guy, Simpsons og The Office ganske gøyalt. Ellers kan det gå i Parks and Recreations. Funfact: Jeg så alle sesongene og kjøpte alle DVD-ene til Simpsons da jeg var yngre.

 

Les om – Consulting, kompetent seniormiljø

Sjekk ut våre bloggartikler hvor flere er skrevet av våre dyktige konsulenter her

Kontaktpersoner

Flere artikler