Hopp til innhold

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Hovedsakelig jobber jeg med å skissere ut og designe nye løsninger for kunder. Samtidig jobber jeg med å vedlikeholde løsninger som allerede finnes og med tilrettelegging for prosesser på eksisterende løsninger. Jeg jobber med særlig to store Retail-prosjekter som vi leverer IT-løsninger til, og krever min fulle oppmerksomhet; Elkjøp og Intersport. Ellers går det mye tid til møtevirksomhet og forberedelser til driftsmøter.

Hvorfor valgte du Embriq?
Jeg fikk mulighet til å begynne i Embriq rett etter utdannelsen min på Næringsakadamiet i Fredrikstad, og IT-akademiet i Oslo i 2007. Jeg jobbet en liten periode i Elkjøp før jeg fikk tilbud om jobb i Embriq i 2008. Selskapet hørtes veldig proft ut og de jobbet med mange stilige løsninger. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg tok steget inn i IT-bransjen hos Embriq. Det har vært helt fantastisk hele veien med mange bra kollegaer både i faggrupper og i hele virksomheter.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Jeg synes AI og automatisering på alle mulige måter er interessant og spennende, typisk SDWAN som tilbyr både AI og automatisering i en og samme pakke. Ellers synes jeg sentralstyring og autoprovisjonering av løsninger er.

Når det er sagt så mener jeg vi er på vei inn i et generasjonsskifte, hvor vi håndterer og forholder oss til IT-tjenester på helt nye måter og påkaller disse etter behov. Tilgjengeligheten blir i tillegg uavhengig av plattformen, og man har tjenester tilgjengelig og er ikke avhengig av det klassiske sentralbordet.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Telefonen min; den kan brukes til absolutt alt. Den gir muligheter for nyheter, kommunikasjon med andre, musikk, radio og podkaster. Det er mitt mobile kontor som gir meg tilgang til internett, selv i de dypeste kjellere. Kommer ikke på noe som slår den lille tekno-dingsen!

Hva er den beste boken du har lest?
Jeg har startet på «Dune» av Frank Herbert som er originalen fra 60-tallet og nettopp blitt filmatisert. Beste fra ungdomstiden min blir vel «Øst for Eden» av John Steinbeck.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Jeg ser ikke på så mye serier, men har gjerne én serie jeg liker å titte på om kveldene sammen med fruen. Jeg har nettopp startet på vikingserien «The Last Kingdom» på Netflix, som jeg synes er veldig bra. Om man ikke har sett «The Wire» eller «Curb Your Enthusiasm», så burde man det. Ellers er den danske serien «Klovn» også fin og humoristisk!

Kontaktpersoner

Flere artikler