Hopp til innhold

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg jobber med opptil 10 ulike kunder der hovedansvaret mitt er leveranse av våre IT-løsninger og påse at Embriq leverer tjenester i henhold til det som er avtalt. Mye av tiden går naturligvis til fakturering, rapportering og yte den servicen kunden forventer av oss. Mitt mål med jobben er at kunden skal være godt fornøyd med Embriq og velge å fornye tilliten med oss gjentatte ganger. Kundene skal oppleve at de blir sett og at de er viktige for Embriq. Jeg prøver å ha så tett oppfølging som mulig.

Hvorfor valgte du Embriq?
Jeg har en allsidig utdanning og arbeidserfaring i forbindelse med jobb på eget gårdsbruk ved siden av jobb innenfor revisjon og i Trygdeetaten. Det var gjennom jobb som IT-koordinator på Fylkestrygdekontoret at jeg fikk erfaring med telefoni- og IT-prosjekter og tok en etterutdanning i IT på Høgskolen i Østfold. Da kom jeg i kontakt med ElTele Østfold som gjennom oppkjøp og sammenslåinger har blitt det vi kjenner som Embriq. Jeg fikk tilbud om jobb som KAM i juni 2000. 

Det som fasinerte meg mest var de innovative løsningene og tankene om hvordan IT-løsninger kan leveres. Det startet med en visjon om å «levere internett gjennom taklampa», og ble videreutviklet til datidens skyløsning som den gangen ble benevnt som «ASP-løsning». Vi har klart å beholde fleksibiliteten i løsninger og kombinerer tradisjonelle, moderniserte dataromsløsninger med cloud-løsninger slik at kundene våre kan få hybride IT-løsninger med god stabilitet. Vi er også en organisasjon som evner å snu oss raskt og skreddersy tjenestene våre der det er påkrevet.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
I jobbsammenheng må jeg hylle Teams for måten vi kan jobbe på en effektiv og miljøvennlig måte. Den gir oss muligheten til samhandling på en tidseffektiv måte. 

Når det kommer til teknologi-trender utenfor arbeidsplasser, har jeg som mange andre kastet meg på smarthus-løsninger. Da går det fortrinnsvis i strømstyring i hus og hytte. Det har ført til et mer bevisst forhold til strømforbruk og med prisutviklingen på strøm de siste månedene, kan det være smart å følge litt nøye med i sanntid via Tibber Puls. Når det er sagt så tar det nok litt tid før jeg har spart inn alle de duppedittene jeg har kjøpt…

Hva er din favoritt tekno-dings?
­Futurehome Smarthub er en artig måte å automatisere strømstyringen i hjemmet. Der har vi blant annet 5 rom som har varmekabler, et par varmepumper og diverse kontaktpunkter som er koblet til hub’en. En annen tekno-dings jeg setter høyt på min liste er GPS-tracking av hund via Garmin og appen Tracker som gir meg muligheten til å legge inn områder jeg har tillatelse å jakte i samtidig som at man kan se andre jegere og hunder. Genial app for jegere!

Hva er den beste boken du har lest?
«Pelsjegerliv» av Helge Ingstad. I 2021 var det 90 år siden den boken ble gitt ut første gang og jeg synes det er en flott bok som jeg har lest og hørt flere ganger. Handler om en person som bryter tvert fra en sakførerpraksis til å bli pelsjeger i Canada.

Villmarkslitteratur; alt fra «Hyttebok fra helvete» av Are Kalvø, via Jack Londons romaner, dikt av Hans Børli, Helge Ingstads bøker til «Hjalmar Dale: den glemte eventyrer» av Randulf Valle.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Jeg må vel trekke fram «24» med Kiefer Sutherland som Jack Bauer, har sett alle sesongene mange ganger og har «Cisco-ringetonen» på smarttelefonen. Nå i det siste har det gått i «FBI» og «Private Eyes» som også er lett underholdning.

Bildet er fra tur med Embriq Fjellturgruppa i 2017, mot toppen av Store Knutsholstind (2342moh). Håper at vi kan komme i gang med Fjelltur-gruppa fra 2 halvår 2022.

Kontaktpersoner

Flere artikler