Hopp til innhold

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg er fortsatt ganske fersk i jobben, så jobber fortsatt litt med å komme inn i det. Jeg er ansatt som driftskonsulent for Linux og jobber med å få inn Linux servere inn den i nye monitoreringsløsningen som heter Site24. Da jobber jeg med å prøve å få oversikt. Har ikke jobbet så veldig mye med konkrete ting ennå, og dette er den første ”ordentlige” oppgaven jeg har fått. Det har jo nesten bare vært hjemmekontor, men har fått hilse på noen. Ellers har jeg jo masse kontakt med teamet via Teams.

Hvorfor valgte du Embriq?
Det var litt tilfeldig. Hadde i utgangspunktet ikke tenkt å bytte jobb, men da kom jeg over en stillingsannonse der Embriq søkte etter flere forskjellige folk. Det virket interessant og jeg kjenner noen som jobber her og da tenkte jeg at jeg skulle søke da. Var også ganske klar for å bytte beite. Det ble noen intervjurunder, og det ble det jobb av. Jeg trives veldig godt her selv om jeg ikke har møtt så mange enda.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Det var vrient. Hjemmekontor har jo på mange måter blitt en teknologitrend. Det er jo noe som har kommet de siste årene, men har jo blitt ekstra viktig nå under pandemien. En ting jeg har lært under alt dette er at man kan løse veldig mye selv om man ikke sitter på kontoret. Det synes jeg er interessant, og er spent på hvordan det kommer til å utvikle seg. Det er kanskje mer en samfunnstrend, men jeg vil nevne det. Jeg tror flere og flere bedrifter kommer til å åpne mer for dette i fremtiden, også etter korona.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Akkurat nå så er det jo dronen, men det skifter jo ganske kjapt. Det kommer jo noe nytt hele tiden og jeg er jo litt gadget freak så kjøper mye moro, men må lande på dronen nå!

Hva er den beste boken du har lest?
Jeg har en bokserie som jeg gjerne vil anbefale. Den heter Cradle av Will Wight. Det er klassisk fantasy, men hvis man sammenlikner det med Tolkien, så er det skrevet på en måte som er litt mer engasjerende og som byr på mer action. Den er skrevet som en tv-serie og bruker ikke mange, mange sider på å skildre bittesmå detaljer. Det er vel rundt ni bøker nå og det kommer omtrent to i året, så selv om jeg nesten ikke klarer å legge dem fra meg og leser dem ut kjapt, så må jeg aldri vente lenge på neste.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Jeg er ganske så glad i science fiction og fantasy. Av nyere sci-fi liker jeg godt «For All Mankind», og innen fantasy falt den nye Netflix-serien «Shadow & Bone» godt i smak.

Kontaktpersoner

Flere artikler