Hopp til innhold

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg jobber som Senior utvikler for arbeidsordresystemet Powercatch. Før vi ble kjøpt opp av Embriq i 2021, jobbet jeg i tillegg en del med integrasjoner og Atlassian sine ulike produkter. I dag jobber jeg primært med utvikling av Powercatch og skal vie 100% av tiden min til det. Nå er fokuset å gjøre vår serverbaserte løsning til en skyløsning, også kalt push-to-cloud.

Jeg starter gjerne dagen med å gå gjennom code-reviews, e-poster og meldinger på Slack rundt 07:00 hver morgen før jeg dykker ned i mine egne kode-oppgaver. En code-review vil si en gjennomgang og kvalitetssikring av kodeendringer. Hos oss må minst to andre utviklere godkjenne en kodeendring før den rulles ut og blir tilgjengelig for kundene i produksjonsmiljøet – etter testing og staging. Man blir kjent med kode man selv ikke jobber med til daglig, og det er en veldig fin anledning for å kunne gi konstruktive tilbakemeldinger og diskutere løsninger nært koden. For både nyutdannede og litt mer erfarne, så er dette en flott arena for kompetanseoverføring og læring. Vi bruker selvsagt Atlassian Bitbucket til en slik code-review.

Jeg synes det er veldig motiverende å jobbe med et «eget produkt». Etter mange år som IT-konsulent ønsket jeg å sitte igjen med et eierskap til et egenutviklet produkt og være med på å forme og utvikle dette i tett samarbeid med våre kunder. Vi er flere utviklere som har vært med på hele Powercatch sin reise, så vi føler et stort eierskap til produktet og har vært innom veldig mange ulike faser. Jeg jobber mest på back-end, mens andre tar seg av front-end, enten det er på web eller mobil.

Hvorfor valgte du Embriq?
Jeg har hatt kjennskap til Embriq i lang tid ettersom selskapet samarbeidet tett med det som tidligere var Resight ved flere prosjekter for bytting til smarte strømmålere. Da vi så etter nye eiere, som var interesserte i vår teknologi, føltes det naturlig at dette ble Embriq.

Etter 10 år i Nord som IT-konsulent, fikk jeg høre om Resight gjennom en tidligere kollega. Han var daglig leder i selskapet på denne tiden, og fortalte meg om mulighetene i selskapet. Jeg ble trigget av muligheten til å være med på reisen til en lokal startup i Harstad, hvor det ellers var få utviklingsmiljøer på denne tiden. Det var en veldig god match da, og det er også grunnen til hvorfor jeg har blitt i jobben min. Vi som jobber med Powercatch er i utgangspunktet lokalisert i Harstad, men etter at jeg flyttet tilbake til Fredrikstad, har vi ansatt to nye kollegaer der. Forhåpentligvis blir vi enda flere i fremtiden. I Fredrikstad sitter vi i et kontorfellesskap like ved Gamlebyen sammen med 7-8 andre bedrifter.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Jeg er fascinert av kombinasjonen av sensorer og nettverk, og hvordan man kan motta og sende informasjon til og fra alle mulige flater. Jeg får også stadig nye idéer til hobbyprosjekter innen IoT-teknologi, som det hadde vært kult å bruke mer tid på fremover.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Etter nesten 30 år uten klokke, fikk jeg en Garmin Forerunner 245 Music i bursdagsgave. Det er helt klart min favoritt tekno-dings med alt av datainnsamling, analyser, treningsforslag, musikk og varslinger. Med denne er jeg ikke lenger avhengig av mobilen for å spille musikk og logging av treningsøkter.

Hva er den beste boken du har lest?
Den beste boka jeg har lest i moderne tid er «Jeg er pilegrim» av Terry Hayes.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Favorittserien er Premier League, hvis det er lov å si? Kan se på miniserier, men ønsker ikke å prioritere tid på serier som går over flere sesonger. Miniserien «Chernobyl» må jo nevnes. Den var utrolig bra laget og er på mange måter aktuell nå som det er energimangel og fornyet interesse for atomkraft.

Kontaktpersoner

Flere artikler