Hopp til innhold

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg jobber som IT-konsulent på førstelinje, sammen med blant annet Espen Wictor. Starter som regel dagene med å åpne Service-Now, systemet der vi mottar saker fra kundene våre. Deretter tar jeg kontakt med kundene som har behov for hjelp og overstyrer PC’en deres hvis det er behov for fjernstyring. Trenger jeg ytterligere kompetanse, dokumenterer og rapporterer jeg saken videre til andrelinje. Det som er spesielt gøy med min jobbhverdag i Embriq, er at jeg får mulighet til å jobbe med alle våre ulike systemer og kunder – alt fra Quant på Energi til POS-systemer for Intersport innen Retail.

Hvorfor valgte du Embriq?
Interessen for IT startet på Videregående, hvor jeg gikk på IKT-linja. Videre jobbet jeg som lærling på St. Olav videregående skole i Sarpsborg samtidig som at jeg tok påbygg på kveldstid. Fagbrev i IKT kombinert med kveldsstudier ga meg muligheten til å søke meg inn på Høgskolen i Østfold. Der studerte jeg Informasjonssystemer på Høgskolen i Østfold, noe jeg trivdes veldig godt med.

Jeg søkte på en utlyst stilling hos Embriq før fullført bachelorgrad i 2021, og fikk tilbud om jobb en måned etterpå. Jeg har alltid hatt en veldig stor interesse for IT, og kunne ikke sett for meg en bedre start på min IT-karriere. I tillegg er jeg veldig glad i å jobbe med mennesker og hjelpe dem med å løse utfordringer og problemer ved å bistå dem fra A-Å. Som den sosiale personen jeg er, setter jeg veldig pris på sosial daglig kontakt med både kollegaer og kunder. Jeg har lært veldig mye i jobben min, og naturligvis lært mye om hvordan IT-bransjen fungerer i praksis sammenliknet med det teoretiske jeg tar med meg fra studiene mine.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Jeg har stor interesse for smarthus, og har fyllt opp leiligheten min med smarte Google-duppeditter. Jeg syns det er deilig å kunne slå på lyset, skru på vifta, sette på timer, slå på varmeovner og musikk med Google home når jeg kommer inn døra.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Min tracker fra Chipolo, som er festet til nøkler, lommebok og mobil. Den gir meg gjenstandens posisjon, enten ved hjelp av et signal eller på et kart i appen. En slik tracker klarer jeg meg rett og slett ikke uten, det er hjelperen jeg ikke visste jeg trengte.

Hva er den beste boken du har lest?
Edward Snowden med «Permanent Record» er en soleklar favoritt! Boka handler blant annet om mannen som risikerte alt for å avsløre den amerikanske regjeringens system for masseovervåkning. Han avslører historien om sitt eget liv som handler om IT og sikkerhet, inkludert hvordan han hjalp til med å bygge et massivt system for staten – samtidig som han forteller om hans motivasjon for å prøve å ødelegge det da han oppdaget mange smutthull i systemet han selv var en del av. Han skjønte at han var med på noe som var ulovlig og som han selv ikke klarte å stå for. Funfact: Han fikk Nobels Fredspris, men ingen kunne garantere at politiet ikke arresterte han og sendte ham tilbake USA hvis han møtte opp i Oslo og mottok prisen, noe han lot være å gjøre.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Breaking Bad og Dexter ligger høyest opp på topplista mi. Ellers syns jeg Casa de Papel (Papirhuset) på Netflix er utrolig spennende.

Kontaktpersoner

Flere artikler