Hopp til innhold
Portrett Marianne - it-drift, it-tjenester

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg er Senior Driftsoperatør for avdelingen i Molde (tidligere Smarthub). Her jobber jeg med kvalitetskontroll og distribusjon av måleverdier fra ca. 159.000 smartmålere. Vi bruker Quant til dataene og har Kamstrup som målerleverandør. Vi følger opp målerne og sørger for at det kommer målte verdier helt inn til Elhub. I tillegg bistår jeg montører i felten og de som sitter på kontorene hos e-verkene. Jeg liker veldig godt å jobbe i team der vi bidrar med hver vår kompetanse og bygger hverandre og prosjektene opp med våre styrker. Slik kommer vi alltid til de beste løsningene.

Hvorfor valgte du Embriq?
Det var jo veldig spennende. Da jeg jobbet i Istad sa myndighetene at alle målere skulle byttes til smartmålere for å følge de nye standardene. Da kom det en ny stilling i Smarthub som passet meg veldig bra. De skulle åpne nytt kontor i Molde som også passet meg helt perfekt. Da søkte jeg på stillingen og har vært i Smarthub siden starten. Etterhvert ble vi jo solgt til Embriq og det er vi alle enige om at var veldig lurt valg.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Jeg er nok ikke så veldig ”nerdete” på sånne ting, så må nok gå for mobiltelefonen her. Er litt for opptatt i hverdagen til å følge med på alt nytt som kommer.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Må nok gå for mobilen her også. Den er jo veldig viktig i hverdagen og brukes til det meste.

Hva er den beste boken du har lest?
For tiden har jeg veldig lite tid til å lese. Setter meg som regel heller ned med strikketøyet enn en bok. Bruker litt tid på bøker og research på slektsforskning da. Det er veldig spennende, og jeg leter gjennom slektsbøker for å lære mer om hvor jeg kommer fra.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Ser egentlig ikke så veldig mye på TV heller, men liker godt 71° nord og Sommerhytta. Familien Bridgerton er også veldig spennende. Gleder meg til det kommer mer derfra. Når det er sagt så er jeg nok litt for opptatt på fritiden. Bruker mye tid på fiske, både i elv og på sjøen med båt. Da går mesteparten av fritiden til det og turer til hytta på Lesjaskog.

Kontaktpersoner

Flere artikler