Hopp til innhold
victoria og håvard - høstens interns

Kan dere fortelle meg litt om hvem dere er?
Victoria: Jeg heter Victoria Mørkedal, og jeg kommer opprinnelig fra Riga, men reiste til Oslo da jeg var 18 år. Jeg ble helt forelsket i byen, og det som skulle bli et tre måneders opphold ble hjemmet mitt og det har det vært i 18 år. De siste fem årene har blitt brukt til bachelor og master på BI. Tidligere jobbet jeg i et shippingselskap på økonomi- og administrasjonssiden. Jeg er veldig interessert i finans – i hovedsak innen energi, men også veldig spennende i tech-verdenen. Fritiden bruker jeg sammen familien på hytta. På vinteren går det mye i langrenn og slalåm.
Håvard: Mitt navn er Håvard Stabell Somdal og jeg er 25 år fra Grimstad. Jeg er veldig glad i hjembyen min og fotball! NÅr jeg har tid så både ser jeg på, hører om og leser mye om fotball. Laget er Chelsea og alt annet er bare tull. Jeg har bodd i Oslo i et år så jeg har fått med meg hele lockdown-perioden. Jeg traff kjæresten i Bergen der jeg først studerte, så flyttet vi til Oslo med sammen. Vi bor rett ved en frisbeegolfbane på Ekeberg og da har det jo blitt en ny hobby av det òg. Driver også med jakt og jakter som regel på skogsfugl. Har ikke tatt noen selv ennå, men jeg håper jeg er et godt innslag ved bålet og på turen.

Hva studerer dere og hvor?
Victoria: Fra tidligere har jeg en bachelor i finans og nå tar jeg en master i business med fordypning i økonomi. Begge gradene fra BI Oslo.
Håvard: Jeg har en bachelorgrad innen HR og Personalledelse fra Høyskolen Kristiania i Bergen. Nå tar jeg en master of science i ledelse og organisasjonspsykologi på BI Oslo.

Hva er deres karriereplaner videre? Har dere en drømmejobb?
Victoria: Drømmen min er å jobbe med økonomi og finans i et vekstselskap. Jeg håper å jobbe i en bedrift med litt flat struktur og med gode kollegaer. At det er en flat struktur er nok det aller viktigste.
Håvard: Det er alltid et vanskelig spørsmål. Har nok ikke noe drømmested og drømmeoppgaver så lenge jeg trives der jeg er og med det jeg gjør. Kollegaer har veldig mye å si for meg. Har jo så klart lyst til å jobbe med HR, kanskje mest rettet mot rekruttering. Jeg har ikke satt meg noe klart mål om å dra dit eller dit, men så lenge jeg trives blir jeg nok fornøyd.

Hvorfor valgte dere å ha internship hos Embriq?
Victoria: Først og fremst at Embriq jobber mye med IT- energibransjen som jeg er veldig interessert i. Det er også et vekstselskap som jeg synes er veldig spennende. Det ser ut som at ting skjer hele tiden og det er veldig viktig for meg. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk mulighet til å ta mitt internship her!
Håvard: IT-verdenen er veldig spennende synes jeg. Kan ikke veldig mye om det, men da jeg skal jobbe med rekruttering og employer branding håper jeg å lære mer om hvordan IT-verdenen fungerer. Bedriften og lokalet er veldig moderne og vi er veldig godt tatt i mot. Det er jo på en måte Embriq som har valgt oss så føler meg veldig heldig som har fått muligheten.

Hva kommer dere til å gjøre i praksisen?
Victoria: Jeg skal jobbe med regnskap, månedsavslutning, innleggelse av avtaler og oppdatering av House of Control (avtalesystem), samt oppgaver i forbindelse med integrering av de to selskapene Enitech og Resight som Embriq kjøpte tidligere i sommer.
Håvard: Jeg skal jobbe med rekruttering hele veien fra A til Å. Det betyr at jeg skal blant annet jobbe med annonsering av stillinger, screening, intervjuer osv. Jeg kommer også til å jobbe noe med employer branding og andre HR oppgaver som inngår i HR-årshjul.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Victoria: Jeg er jo veldig interessert i netthandel og alt som skjer der. Jeg ble veldig fascinert av et varelagersystem som funker veldig fort. Om du bestiller noe så har du det på døra dagen etter, fordi alt er digitalisert, og selv om lageret er i utlandet går alt veldig fort. Jeg tror de som klarer å jobbe så fort er de som lykkes i fremtiden.
Håvard: Hører jo veldig mye om blockchain og crypto. En kompis kjøpte et digitalt bilde (NFT) som ser ut som noe fra Minecraft. Verdien på det bildet har jo bare skutt i været. Jeg kan ikke så mye om dette, men synes det virker veldig interessant og vil gjerne lære mer. Det er jo også det med kunstig intelligens. Det brukes jo mer og mer i bransjer som det vi driver med her. Selv om jeg ikke kan alt, så er det veldig gøy å følge med, lese og forstå mer og mer.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Victoria: Min er Apple Watch. Den hjelper meg med påminnelser om hva jeg må gjøre og den hjelper meg også å finne telefonen min, for den mister jeg stadig vekk. Apple Watchen har jeg nesten blitt avhengig av, siden den bidrar med påminnelser og andre hverdagslige ting.
Håvard: Jeg er jo veldig glad i mobilen min. Den er jo kanskje det aller viktigste jeg har. Jeg drar ofte hjem til foreldrene mine og de har en helt rå robotstøvsuger som gjør at jeg slipper å støvsuge. Det er deilig, det! Førsteplass mobil, andreplass robotstøvsuger.

Hva er den beste boken dere har lest?
Victoria: Give and Take av Adam Grant er veldig god! Jeg begynte nå å lese How to Win Friends and Influence People av Dale Carnegie. Det er en klassisk psykologibok som er veldig interessant! Jeg elsker også å lese krim, så det går veldig mye i krim – mest fra Lars Keppler.
Håvard: Jeg må være så ærlig og si at jeg ikke har vært så flink til å lese bøker fra start til slutt, men leste biografien til Thor Hushovd en gang i tiden. Den var veldig god. Har lest veldig mye pensum da! Må legge til at jeg har et stort mål om å lese flere bøker.

Har dere en favoritt TV-Serie som dere vil anbefale til andre?
Victoria: Min favoritt er definitivt The Handmaid’s Tale, men vet ikke helt om jeg kan anbefale den til andre. Det er en veldig sterk serie med et viktig budskap!
Håvard: Om det er noen der ute som ikke har sett Game of Thrones enda så vil jeg absolutt anbefale den. Det er nok min favorittserie gjennom tidene. Jeg er også en skikkelig reality-junkie, så om det er lov å anbefale Ex on the Beach så må jeg jo det!

Kontaktpersoner

Flere artikler