Hopp til innhold

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Min primæroppgave er å assistere rent teknisk, og sette sammen de nye konseptene som teamet mitt kommer frem til.

Jeg sørger for at alle våre retail-løsninger funker som de skal, i tillegg til å drive support og drift av løsningene våre. Det første jeg gjør når jeg logger på for dagen er å få et raskt overblikk før jeg begynner å løse supportrelaterte saker fra våre kunder. Jeg sitter for det meste med våre PoS-systemer, digital signage, Electronic Shelf Labels (ESL) og Scan Pay Go. Jeg anser meg noen ganger som en halvveis løsningsarkitekt da jeg gjerne setter opp alt fra A-Å for våre kunder fra sikkerhetsprotokoller, tilganger til enheter m.m. I tillegg sitter jeg som første-, andre- og tredjelinje på support for Retail. En stor del av dagen min kan eksempelvis gå til utarbeidelse av en unik demo for en potensiell kunde samt teknisk innførelse i hvordan systemene våre fungerer.

Jeg føler jeg får bruk for interessen min da jeg liker å bygge ting, og får vært med å utvikle løsningene våre ytterligere. Dessuten lærer jeg så utrolig mye, og jobber med folk med veldig mye erfaring. Jeg suger til meg all informasjon og kompetanse jeg bare kan fra teamet mitt som består av Svein, Stig og Åse.

Hvorfor valgte du Embriq? Nevn kort om tidligere og relevant arbeid/utdanning.
Jeg har studert Informasjonsvitenskap i Bergen, og valgte den retningen fordi jeg alltid har interessert meg for data og teknologi. På den tiden var jeg spesielt interessert i applikasjonsutvikling. Har jobbet med IT-service på Elkjøp tidligere, men mest på support-delen. Jeg skjønte at IT og tekniske løsninger var den riktige veien for meg å gå fra tidlig av.

Jeg kom i prat med Embriq mot slutten av 2021, og kjente umiddelbart at jeg jeg ble enda mer interessert i rollen og at dette noe jeg virkelig hadde lyst til å arbeide med. De trengte en som lærte fort om våre hardware- og retailløsninger samt hadde interesse for fagfeltet og disse tekniske duppedittene. Føler jeg har vunnet i lotto, og lærer så mye nytt og spennende hver eneste dag!

Embriq har et veldig bra arbeidsmiljø, og synes det derfor er veldig hyggelig å tilbringene arbeidsdagene på kontoret sammen med gode kollegaer i Barcode. Vi har dessuten et lite retail-hjørne med alle dingser og systemer som kreves når man blant annet skal feilsøke. Dette er også ting vi viser frem til våre kunder under kundemøter og presentasjoner av våre løsninger.

Retail-hjørnet til Embriq


Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Jeg synes utviklingen av kassesystemer er veldig kult. Man får fullstendig varebeholdning, informasjon om produktet, anbefalinger, oppdateringer og så mye mer i en liten skjerm. Det er også ment som et godt verktøy som hjelper butikkansatte i deres arbeid. Det at vi har gått vekk fra de statiske kassespunktet til flyttbare kassesystemer på telefon er for meg revolusjonerende, og jeg ser hvordan det effektiviserer arbeidsdagene til våre kunder.

Hva er din favoritt tekno-dings?
PC’en min som jeg har bygget selv. Det er en stasjonær PC jeg har bestilt enkelte deler til. Jeg har alltid vært interessert for små og smarte teknodingser innen IT når det gjelder PC, skjermer, musikk osv.

Hva er den beste boken du har lest?
Min favorittbok er «The Weel of time». Akkurat nå leser jeg Brandon Sanderson sin serie «The Stormlight Archive».

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Selv om jeg digger boka «The Weel of Time», så liker jeg lite godt serien. Jeg ser ikke så mye på serier, men er veldig glad i å se på gode filmer. En film jeg virkelig kan anbefale er «Dune».

Kontaktpersoner

Flere artikler