Hopp til innhold
Embriqs hobbyfotograf og Key Account Manager, Odd Egil Byrkjedal!

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg jobber som Key Account Manager med både nye og eksisterende kunder. Mye av dagen går til digitale kundemøter, men ser selvsagt frem til å møte kundene mine ansikt til ansikt når tiden med Korona er over. Ellers går tiden til utforming av tilbud og lage kontraktsforslag. Videre er en viktig del av arbeidet å finne nye smarte løsninger for eksisterende kunder og nå ut til nye kunder.

Hvorfor valgte du Embriq?
Med en allsidig utdanning innen personaladministrasjon, IT og programmering, startet jeg karrieren min i entreprenørfirmaet Selmer Furuholmen i 1987, hvor jeg var i 9 år. Deretter gikk jeg over til Informatikk som senere ble kjøpt av Intentia som er leverandør av ERP systemer. Derfra gikk jeg videre til Scribona, og jobbet med salg og løsningsdesign for mine tidligere Intentia-kunder. Gikk så videre til Ergogroup/EVRY, hvor jeg jobbet med mye av det samme som jeg gjør i Embriq. Var der i 10 år, og startet i Embriq 1. januar 2019. Jeg har erfaring fra både kunde- og leverandørsiden, som jeg ser er veldig nyttig når jeg snakker med kunder. Jeg har jobbet med IT, infrastruktur og løsningsdesign i en eller annen form i mine tidligere roller.

Jeg kom i kontakt med Embriq gjennom tidligere kollegaer og prosjekter. Da Embriq satset på driftssiden av arbeidet jeg jobbet med, følte jeg det var en veldig god match. Når jeg fikk tilbud om jobb i Embriq, fikk jeg også muligheten til å både ta og påvirke egne veivalg i et selskap med en flat struktur og uten hierarkier, og følte jeg fikk være en del av noe større samtidig som at veien var kortere til mål. I Embriq føler jeg at jeg er med å bygge ut et selskap som er i sterk vekst, noe som passer meg ypperlig.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Artificial intelligence syns jeg er den kuleste teknologi-trenden nå. Det kan være alt fra selvkjørende biler til analyse av større datamengder, og som kan forbedre tjenester på bakgrunn av AI. Det omgir oss og påvirker oss uansett hva vi gjør. Hva blir neste steg?

Hva er din favoritt tekno-dings?
Apple-produkter som gir meg en mer sømløs og forenklet hverdag! iPad, iPhone, Apple Watch og Apple TV.

Hva er den beste boken du har lest?
Jeg leser en del bøker, men det går litt opp og ned alt etter hva jeg har tid til i en ellers travel hverdag. «1984» av George Orwell, først utgitt i 1949, er en framtidsroman som jeg mener alle bør lese. Den tar for seg masseovervåking og undertrykking av mennesker, og jeg ser at denne romanen er høyst aktuell i dagens samfunn der overvåking blir satt i system med stadig nye verktøy. Ellers leser jeg mange typer romaner akkurat nå, bl.a. Kjetil Bjørnstad sin serie “Verden som var min”.  Leser også en del krim, og den siste jeg boken jeg leste var «Rotvelte» av Tove Alsterdal, som jeg anbefaler.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
House of Cards på Netflix syns jeg er en veldig god og vellaget serie, særlig de første sesongene. Ozark på Netflix er også en bra krimserie med en litt annerledes vri. Lykkeland må jo også nevnes, en serie som tar for seg oljeeventyret i Stavanger.

 

Kontaktpersoner

Flere artikler