Hopp til innhold
Carl Arne Fladmark, mannen som liker alt med ordet smart i seg!

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg er ansatt som Utviklingsleder i Service & Software, som vil si at jeg styrer selskapets ressurser hva angår utvikling og investeringer i vår software-portefølje. Hoveddelen av jobben min går ut på å følge opp teamene, koordinere og legge til rette for at vi jobber på en mest mulig effektiv måte.

Hvorfor valgte du Embriq?
De første årene mine i Embriq jobbet jeg som prosjektleder for leveranse av Embriqs Quant-portefølje til de store norske nettselskapene, eksempelvis Hafslund, Agder Energi og Nettalliansen. I 2018 ble jeg så leid ut til BaneNor som utviklingsleder. Der var jeg frem til februar 2021, da Service & Software trengte en fast utviklingsleder. Dette var perfekt for meg da jeg er veldig opptatt av utviklingsmetodikk og smidige metoder, samtidig som at Embriq vokste og hadde stadig større behov for raskere og mer effektiv utvikling. Per dags dato har jeg et team på ca. 25 stk.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Jeg liker alt som har ordet smart i seg. Smarthus, smartklokke, smarthjem, smartgrid osv. Rett og slett alt der man kan utnytte teknologi for å spare kostnader og miljøet. 

Hva er din favoritt tekno-dings?
Jeg har et smarthjem-prosjekt der jeg bruker en liten ettkortsdatamaskin kalt Rasberry Pi til å styre hele huset – både fornuftige og ufornuftige ting. Alt fra lys, temperatur, solskjermer og energiforbruk kan styres med denne. Det kuleste er at jeg kan styre den mest ufornuftige tingen; overvåkning av blomsterpottene mine slik at jeg vet om de får nok fuktighet og næring. De er koblet til et lite vanningsannlegg som vanner alle plantene og blomstene om de trenger pleie ved hjelp av noen små slanger i hver blomsterpotte. Helt genialt! 

Hva er den beste boken du har lest?
Min absolutte favoritt bokserie heter «Wheel of time» av Robert Jordan. En sci-fi serie som omhandler kampen mellom det gode og onde. Har lest alle bøkene flere ganger.
Hvis jeg skal velge ut en faglig bok, så syns jeg «Accelerate: The Science of Lean Software and DevOps: Building» er veldig bra.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Ser fryktelig lite på TV, men hvis jeg først gjør det så går det mest i post-apokalypse, typisk «The Walking Dead». Ellers så jeg akkurat Marvel-serien “Loki” med sønnen, som var ganske bra.

Flere artikler