Hopp til innhold

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg jobber for Quant teamet med Java-utvikling. Der driver jeg mye med fiksing av bugs og litt nyutvikling. Det kan fortsatt være litt vanskelig å forstå alle sammenhengene i det store systemet, og det er en bratt læringskurve fra hjemmekontoret. På grunn av hjemmekontor og lockdown har jeg ikke møtt de fleste kollegaene ennå.

Hvorfor valgte du Embriq?
Jeg ville til et større, høyere anerkjent selskap. Det er et mer moderne selskap enn der jeg har jobbet før, og det var den endringen jeg trengte nå. Det er deilig å jobbe for et selskap som er så frempå med teknologi som vi er her i Embriq. Tidligere har jeg jobbet med gammel java-kode, men her jobber vi med det nyeste og det er veldig moro.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
På privaten driver jeg en del med sensorer og Raspberry Pi. Der er det mye man kan gjøre uten å kunne alt fra før av. Nå om dagen prøver jeg å lage en slags vekt som jeg kan lese av remote. Den er koblet opp til bikubene mine siden man må passe på at det ikke er for mange bier fordi da stikker halvparten av. Det går utover biene mine og honningen. En bikube an vokse to kg om i døgnet om det er pent vær og det kan være mer eller mindre katastrofalt for bikuben.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Det må vel bli mobilen, som blir veldig mye brukt. Vi er jo helt avhengige av den i 2021. Den og Chromecast må være favorittene!

Hva er den beste boken du har lest?
Leser ikke veldig mye, men de jeg husker best er Terningmannen qav George Cockcroft og Papillon av Henri Charrière.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Jeg har alltid syntes at de eldre seriene har vært de beste, og derfor er jeg veldig stor fan av The Wire og Deadwood. De liker jeg veldig godt, så vil jeg gjerne få anbefale dem.

Kontaktpersoner

Flere artikler