Hopp til innhold
Portrett Alexander Wilhelmsen - it drift, consulting

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
I desember 2020 fikk jeg muligheten for å bli leder for driftsavdelingen, og den tok jeg selvfølgelig. Mye av tiden går på å jobbe sammen med teamet for å holde daglig drift og kunderelasjoner oppe, og i gang. Mye går mot overvåking og å passe på at programmene vi bruker kjører som de skal.

Hvorfor valgte du Embriq?
Det virket som et veldig spennende sted å jobbe. Nå har jeg vært her i 10 år og startet på servicedesk. Har stikket nesa mi borti det meste her og har fått mer og mer ansvar. Embriq er et sted hvor du får utvikle deg om du er interessert i det. Da får man nye utfordringer stadig vekk og man kan jobbe seg oppover.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Det er vel det vanskeligste spørsmålet her. Det er så vanskelig å velge noe spesifikt. Om jeg skal velge noe så må det bli automatisering. Jeg er veldig glad i automatisering og alt som gjør at ting kan gå av seg selv. Det kan ta tid, men veldig gøy når man får det til og ting går feilfritt. Hvorfor skal disse mer eller mindre hjernedøde oppgavene man sitter å gjør helt av seg selv gjøres av oss og ikke automatisk på en maskin? Med automatisering får man mye mer tid til å jobbe med mer spennende ting. Også gjør det selv de enkleste oppgavene veldig mye morsommere.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Nå om dagen er det min Nintendo Switch. Den står fast på hytta nå, men har gitt mange gleder for hele familien og mye som kan ta meg tilbake til barndommen. Med familien går det mye tid Mario Party og andre partyspill fra Nintendo-universet.

Hva er den beste boken du har lest?
Når jeg leser så leser jeg hovedsakelig kun bøker i fantasy-sjangeren. Bokserien Wheel of Time av Robert Jordan er en stor favoritt for meg. Jeg har litt gode nyheter til fantasy-fans som ikke er så glad i å lese også. Wheel of Time kommer nemlig på Amazon Prime. Den har ikke en offisiell premieredato ennå, men det ryktes at den skal komme i 2021.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Det må bli The Expanse som også går på Amazon Prime. Den er i femte sesong nå og holder seg bra. Den er basert på bøker og er blitt kaldt Game of Thrones i verdensrommet. Amazon kommer forresten med Ringenes Herre-serie snart også. Kort sagt, om man ikke allerede har streamingtjenesten, så bør man skaffe det snart om man er sci-fi- og fantasy-fan.

Kontaktpersoner

Flere artikler