Hopp til innhold

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg jobber i IT Consulting og jobber som DevOps-utvikler i et stort prosjekt ute hos kunde. Prosjektet hjelper Statnett og Svenska Kraftnät å bygge fremtidens systemer for balansering av kraftnettet på tvers av Norden, slik at vi kan ta bedre hensyn til den mer variable tilførselen grønn energi fører med seg og å kunne gjøre endringer raskere enn det en menneskelig operatør vil klare.

Som DevOps-utvikler jobber jeg med et team på 7 personer. Vi bistår de som utvikler applikasjonene med hvordan de skal gjøres om til et kjørende system og hvordan de kan jobbe mest mulig effektivt for å sørge for at applikasjonen leveres så smidig som mulig. I praksis betyr det at jeg jobber mye med automatisering av bygg og deploy-prosesser, og hjelper til med å etablere og innføre plattformer og rammeverk som applikasjonene skal kjøre på. Det kan være scripting av deploy til applikasjonen Kubernetes, bygg av Docker image, integrasjon mellom systemer og konfigurasjon av verktøy som Atlassian JIRA, Artifactory og SonarQube. Man må være litt altmuligmann og får ofte de tekniske spørsmålene som faller mellom flere stoler.

I tillegg kommer det et driftsaspekt med rollen som å sørge for at serverne for de ulike verktøyene er oppe og kjøre, og hjelpe utviklere og testere å feilsøke problemer som skulle oppstå.

Hvorfor valgte du Embriq?
Med en master fra NTNU, endte jeg opp med tittelen sivilingeniør i datateknikk. Etter endt studie måtte jeg avtjene verneplikten et år på Forsvarets Forskningsinstitutt før jeg gikk inn i konsulentbransjen i et stort internasjonalt konsulenthus, Accenture. Mesteparten av tiden jobbet jeg på et prosjekt innenfor helse hvor vi utviklet en stor nasjonal løsning. Der ble jeg værende i 6 år før jeg startet i Embriq.

Jeg kom fra en stor virksomhet og ønsket meg et litt mindre miljø hvor hver enkelt person har muligheten til å utgjøre en større forskjell. IT Consulting virket som et fremoverlent miljø med gode mulighet for å jobbe med spennende prosjekter og gode muligheter for læring. Det var også en spennende kombinasjon med at vi både driver in-house programvareutvikling og konsulentvirksomhet. Jeg har flere kollegaer som har jobbet som utviklere på Quant internt i Embriq og som konsulenter ute på kundeprosjekter. I tillegg var det et godt sosialt miljø blant konsulentene og årlige turer til utlandet med hele Embriq hvor man rekker å bli kjent i en litt annen setting enn jobb

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Jeg har alltid vært interessert i biler, og synes at den voldsomme teknologiutviklingen som skjer med el-biler er veldig spennende. Tesla har virkelig ledet an med at deres elbiler er bygget fra bunnen av og lener seg tungt på sin programvareplattform med biler som nær sagt er rullende smarttelefoner. Alle de tradisjonelle bilprodusentene halser etter og kommer med nye biler i forrykende tempo. Da er det kult å bo i Norge som har blitt en slags testlab for elbilprodusentene hvor vi ofte får tilgang til de nyeste løsningene først. Nå har det vært vanskelig med lading i en blokkleilighet, men min neste bil blir nok elektrisk.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Nå som det har vært pandemi må jeg faktisk si at min favoritt tekno-dings har vært platespilleren og stereoanlegget, hvor gammeldags det enn høres ut. Etter å ha kommet over foreldrene mine sin platesamling har jeg begynt å samle så smått på vinylplater, gamle som nye. Jeg har alltid hatt en interesse av hi-fi og selv i min begrensede leilighet har jeg gjort plass til et stereoanlegg med separate komponenter – ingen soundbar her i gården. Det kommer godt med når man skal oppleve de nyeste tv-seriene også!

Hva er den beste boken du har lest?
Jeg leser nok mest i ferier, spesielt om sommeren. En dokumentarisk bok som har blitt meget relevant i det siste er Bad Blood (Secret and Lies in Silicon Valley Startup). Boken handler om historien om Theranos, en startup innen helseteknologi i USA som viste seg å være basert på en gigantisk svindel med teknologi som aldri leverte det som var lovet. Den har blitt aktuell igjen nå som Elizabeth Holmes ble dømt i rettssaken mot henne. Ellers er Winter World-trilogien med A.G. Riddle en god science fiction bokserie jeg har lest de siste årene. Der begynner mystiske romskip plutselig en dag å stjele energien fra sola, så går ting galt derfra.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
I løpet av pandemien har jeg fått kvernet gjennom en mengde med TV-serier. De to kanskje beste seriene jeg har sett det siste året er den tyske serien Dark på Netflix og Mare of Easttown på HBO.

Kontaktpersoner

Flere artikler