Hopp til innhold
Stock photo dame med kaffekopp foran pc-skjerm

Modern workplace handler om å omfavne innovative teknologier for å skape en bedre, mer brukervennlig og tryggere arbeidsplass. Teknologien det er snakk om brukes blant annet til å ta vare på sensitiv informasjon om bedriften og de ansatte. Den skal også gjøre arbeidshverdagen enklere for alle i din organisasjon.

En stor del av Modern Workplace handler om mobilitet. Det å kunne ha tilgang til alle jobbens ressurser og informasjon uansett hvor du skulle være. Etter at covid-19 endret hverdagen for hele verdens befolkning har vi sett at behovet for tilgang til informasjon og applikasjoner fra internett har endret seg drastisk.

Når kontorets ressurser blir nødvendige fra stua eller kjøkkenbordet, er sikkerhet naturligvis svært viktig. Om applikasjoner og informasjonen ikke er sikret kan det i verste fall bety at sesitiv informasjon kommer på avveie. Når vi må stole på Internett som bærer er vi avhengige av helt andre sikkerhetsmekanismer enn hva IT tradisjonelt har levert, en sikker nettverkssone.

Brukernavn og passord er noe alle er kjent med og bruker til daglig. Det blir stadig enklere å bryte seg gjennom en slik autentiseringsbarriere, så brukernavn og passord alene er ikke lenger nok. For økt sikkerhet benytter vi flere barrierer for tilgang til kritisk data og applikasjoner. Du kan se på det som en matrjosjka-dukke der det innerste dukken er informasjonen eller applikasjonen du ønsker å beskytte. Utenpå denne ligger det flere dukker, hvor hver dukke representerer en barriere sikkerhet.

Multi factor authentication (MFA)
MFA er som navnet antyder en autentisering der man må bruke flere faktorer for å komme inn. Et eksempel på det er å få tilsendt en engangskode etter at man har skrevet inn brukernavn og passord. Denne autentiseringsmetoden blir stadig mer viktig og vi ser stadig flere private tjenester (som f.eks. e-post) som bruker denne sikkerhetsbarrieren.

Conditional access
Alle skal ikke ha tilgang til alt, og alle skal hvertfall ikke ha tilgang til alt, fra hvor som helst. Dette laget med sikkerhet kan defineres utifra hvilke kriterier som er viktige for deg. Informasjonen kan gjøres utilgjengelig utenfor Norge, eller utenfor din bedrifts WiFi. Poenget er at vi setter kriterier som må oppfylles for at dine brukere skal få tilgang til informasjon. Dette sikrer at du oppfyller dine krav til Compliance, og du kan stole på Internett som bærer.

Client management
Handler ikke om håndtering av dine kunder eller klienter. Oversatt betyr dette PC drift eller kontroll av mobile enheter. Kort fortalt sørger vi for at alle PCer og enheter som har tilgang til sensitiv informasjon eller applikasjoner oppfyller dine krav til sikkerhet. Kombinerer vi dette med Conditional access kan vi f.eks si at det kun er «compliant» PCer som er innrullert og kontrollert av IT som får tilgang til kritisk informasjon. Og, for at en PC skal være kompliant skal den ha; siste versjon av operativ system, antivirus, anti malware osv. På denne måten kan vi garantere at ingen enheter som aksesserer informasjon er infisert, og dermed ikke utgjør noen sikkerhetsrisiko.

Ta sikkerhet på alvor
I en verden som blir stadig mer digital er sikkerhet på nett viktigere enn noen gang. Vi kan garantere at vår løsning, basert på Microsoft 365 er oppdatert og i henhold til verdens ledende leverandør. Vi kan garantere at vi setter på all funksjonalitet tilgjengelig for deg, slik at dine brukere og din organisasjon er sikret på best mulig måte.

Flere artikler