Hopp til innhold
Arbeider i høyspent

Trådbytte i Lysefjorden. Bilde: L-nett

«Vi opplever at kraftsystemet blir mer og mer komplekst. Det kommer blant annet av mer lokal produksjon, og at vi har flere kunder med høyt effektuttak fordelt på ulike steder i nettet. Det øker behovet for god datakvalitet og bruk av ny teknologi, slik at vi kan sørge for enda bedre kontroll på de ulike komponentene i strømnettet,» sier Hans Bø, Leder Datakvalitet og Informasjonssikkerhet i Lnett.

Lnett jobber kontinuerlig for å være en sterk bidragsyter for at samfunnet skal komme videre i det grønne skiftet. Selskapet deltar i flere prosjekter for å teste ut, og få erfaring med smart strømnett, og hva det kan gi av nyttig informasjon og kunnskap.

«Lnett er et offensivt nettselskap som tar sitt samfunnsansvar på største alvor, blant annet ved å stadig involvere seg i nye prosjekter med ny teknologi. Det skal derfor bli ekstra spennende å se hvordan dette prosjektet utvikler seg, og hvordan vi sammen kan finne best mulig funksjonalitet for Lnett,» sier Jeanette Bratli, salgssjef i Embriq

Avtalen inkluderer både Embriqs Quant Flow og Quant Insight. Quant Insight er en SaaS-tjeneste som gir nettselskapene full oversikt over distribusjonsnettet basert på deres egne data, og dermed bidrar til mer effektiv nettdrift og bedre underlag for fremtidige investeringer. Quant Flow er en IaaS (Integrasjon som en tjeneste) tilpasset prosesser for energibransjen.

«Å få jobbe med et så fremoverlent nettselskap som Lnett, gjør vår jobb med å digitalisere energibransjen ekstra givende. Jeg ser frem til å følge dette samarbeidet,» sier Thomas Pettersen, administrerende direktør i Embriq.

Kontaktinformasjon

Lnett;
Hans Bø, Leder Datakvalitet og Informasjonssikkerhet

Pressekontakt for Embriq
kristin.weber@apriil.no – M: 932 82 549

Om Lnett

Lnett er et nettselskap i Sør-Rogaland med rundt 160.000 kunder. Vi har ansvaret for regionalnettet fra Hjelmeland i nord til Eigersund i sør, samt distribusjonsnettet i ni kommuner. Lnett er et selskap i Lyse-konsernet.

Om Embriq

Embriq er et norsk IT og teknologi selskap som leverer IT-løsninger til blant annet energibransjen. En ledende leverandør av avansert IT-drift, egenutviklet programvare, industriell IoT-teknologi og konsulenttjenester. Startet i 2009 som et utspring fra Hafslund. I dag eid av det britiske private equity selskapet Magnesium Capital. Selskapet har sitt hovedkontor i Bjørvika i Oslo og rundt 230 ansatte.

Kontaktpersoner

Flere artikler