Hopp til innhold
Bilde av Thomas Pettersen CEO, Espen Kåsin, Jørgen Bratting, Lillann Solberg, Kenneth Juul Wannebo og Johannes Rotmo Valle i Embriq

Foto: Morten I. Jensen, iHarstad

Markerte oppkjøpet av Harstad-firmaet Resight

Thomas Pettersen, CEO i Embriq og Espen Kåsin, Direktør Services & Software, besøkte i går Jørgen Bratting, Lillann Henriksen Solberg, Kenneth Juul Wannebo og Johannes Rotmo Valle som holder til på Embriqs nordligste kontor i Harstad.

Hit dro de for å markere at Harstad-firmaet Resight nå inngår som en integrert del av Embriq, og for å diskutere muligheter for ytterligere vekst og verdiskapning i regionen med ordfører Kari-Anne Opsal i Harstad kommune og Direktør Ole-Jonny Korsgaard i Harstadregionens Næringsforening.

Hovedfokus på Powercatch

Gjennom oppkjøpet av Resight har Embriq fått tilskudd av 25 ansatte som jobber med 40 kraftselskaper landet rundt og med hovedfokuset på Powercatch-plattformen. En fremtidsrettet plattform for oppdrag, samhandling og automatisering av arbeidsprosesser i nettselskap.

–  Digitalisert arbeidsflyt i nettselskapene blir helt vesentlig fremover. Det blir mer dynamikk i sluttkundenes tilknytning til el-nettet ved behov for lading, bruk av batteriteknologi og lokal produksjon, sier Thomas Pettersen, CEO i Embriq. Gjennom oppkjøpet av Resight og deres Powercatch-plattform vil vi sammen med vår egen Quant-plattform få en svært sentral rolle i denne utviklingen hos våre kunder i Norden, sier Pettersen. En viktig tilleggsdimensjon er at Powercatch er tilknyttet Atlassians digitale plattform og har derfor betydelig potensiale for internasjonal satsing også utenfor Norden.

Embriq sitt kontor i Harstad satser i tillegg på videresalg av lisenser, konsulenttjenester og produktifisering av programvare fra Atlassian.

Les intervjuet fra iHarstad her.

Flere artikler