Hopp til innhold

– Målinger har fått et helt annet fokus enn hva det har hatt før. Spesielt med tanke på de høyre strømprisene for tiden. Dette er en av flere grunner til at vi behøver bedre kvalitet i våre målinger som kan brukes for å styre lasten i nettet vårt, forteller Nettsjef i Boo Energi, Henrik Svensson.

– Den største grunnen til at vi har valgt Quant TP Selma er for at kundene skal få riktig informasjon, og styre det på en bra måte. Men det er jo også for vår egen del at vi har valgt å gå for denne løsningen, fortsetter Svensson. Med Quant TP Selma får Boo Energi en bedre kvalitet på målerverdiene.

Høsten 2023 må kvartersverdier håndteres i det svenske markedet. – For oss var det viktig å velge en leverandør vi som kjenner oss trygge på, for å kunne håndtere denne overgangen til kvartersverdier, forteller Svensson.


Henrik Svensson, Nettsjef i Boo Energi.

Videre har Svensson stor tro på alt Quant Insight kan levere og gjøre for kundene deres. –  Når vi skal ta i bruk Quant Insight kan vi for eksempel informere kundene om strømavbrudd eller spenningsfall, dette har vi ikke muligheten i dag. Dette er noe vi ser frem til å aktivere for kundene våre i 2023, forteller Svensson.

Boo Energi har også valg Embriq som aktør på grunn av kontrollen de får på kraftverk og strømcluster. – Dette er for at vi kan ligge mer optimalt til, og ha generelt bedre kontroll i vårt strømnett. Samt nettkvalitet hos kunden, forteller Svensson. Med Embriq i ryggen får Boo Energi en leverandør som også forstår påvirkningen av blant annet solceller og rask ekspansjon i nettet. – Det håper vi og tror Embriq kan hjelpe oss med, avslutter Svensson.

Kontaktpersoner

Flere artikler