Hoppa till innehåll
René har både stor lidenskap for både windsurfing og IT!

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg har en veldig variert arbeidshverdag. Jeg liker veldig godt å jobbe med mennesker og motivere mot det som er det viktigste i en teknologisk verden og verdien den skaper – det betyr mye for meg. Hovedfokuset mitt er å nå våre mål og kartlegge hvilke funksjoner som skal løses hos kunden. Jeg ser på behovet først og deretter på hvordan vi kan løse det. 

Utover det har jeg ansvar for 6 datasentre i Sverige og Norge, der vi leverer både samfunnskritiske og forretningskritiske systemer 24 timer i døgnet. Fasiten ligger naturligvis ute hos kunden og ikke på kontoret, så det går i mye møter og telefoner med våre lojale, eksisterende og nye kunder. Vår vekststrategi gjør at vi må tenke annerledes, noe som passer meg veldig godt. Stillstand innen IT er jo nærmest døden. Hovedoppgaven min er legge gode strategier for hvordan vi skal jobbe i nye markeder samt hvordan vi skal utvikle tjenestene våre i takt med markedet og kundebehov.

Hvorfor valgte du Embriq?
IT har vært min lidenskap i lang tid, selv om jeg aldri har hatt en konkret karriereplan. Når windsurfing-karrieren min ikke gikk som planlagt, ble lidenskapen for IT større etter endt opphold i  militæret. Jeg merket at jeg ble mer og mer glad i endringer og IT. Jeg studerte på Norges Høyskole for Informasjonsteknologi før jeg startet min karriere som Senior Systemingeniør i Telenor i 7 år etterfulgt av 5 år i Hafslund IT. I 2010 tok jeg over forretningsområdet ITMS som omhandler IT-drift 24/7 året rundt, der vi blant annet støtter opp og løser samfunns- og forretningskritiske løsninger. 

IT har på en måte blitt en del av meg, kall det gjerne en livsstil. Jeg er opptatt av hva IT kan gjøre av verdiskapning, og sånn sett passer det meg midt i blinken at Embriq er et verdibasert selskap. Vi er opptatt av økonomisk bærekraft og likestilling, samtidig som at vi tenker på miljøet. Jeg er glad i at endringer skal skje fort, kanskje litt for fort. Oppsummert gjorde disse tingene valget veldig enkelt og det er grunnen til at jeg valgte Embriq.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
IT innenfor Retail er definitivt den kuleste teknologi-trenden, f.eks. RFID, oversikt over varelager og digitale prøverom.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Måleutstyr innenfor trening. Måling av watt, puls, distanse og alt annet som kan måles på en slik duppeditt.

Hva er den beste boken du har lest?
Jeg er glad i overnaturlige bøker som er litt surrealistisk. I tillegg er jeg glad i fagbøker innen ledelse.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Serier som fenger meg og gjør at jeg kobler av er mine klare favoritter. Den første versjonen av Supernatural likte jeg veldig godt, men ble litt for voldsom mot slutten, Criminal Minds og CSI er også enkle serier som fenger meg litt. Hvis jeg skal le, så går det gjerne i Monty Python. Det er en litt ironisk og komisk serie som får meg i godt humør! Always look at the bright side.

Kontakter

Fler artiklar