Hoppa till innehåll
To personer arbeider i en strømmast

”Powercatch ger mig en unik överblick och kontroll över individens arbetsbelastning och effektiv insikt i det enskilda uppdraget”

Hur löser man det olösliga pusslet?

Terje Storvik, chef för Projektsektionen på Tensio, berättar hur Powercatch från Embriq effektiviserar vardagen på Tensio. Storvik leder en sektion med 17 projektledare och säger att Powercatch ger en fullständig överblick över alla uppgifter som följer när en projekt- och orderportfölj i storleksordningen 300 MNOK/år ska planeras, genomföras och dokumenteras. Kund, ekonomi och montör länkas samman i kundportalen. Det är väldigt enkelt att flytta och tilldela uppgifter till nya ansvariga och samtidigt se om det finns relaterade ärenden som också behöver flyttas, säger Storvik.

”Innan Powercatch var detta ett olösligt pussel”

Storvik fortsätter med att entusiastiskt förklara hur Powercatch underlättar en effektivare vardag i arbetslivet genom ett exempel. – När en projektledare slutar ska öppna ärenden flyttas till en uppsättning efterträdare. Innan Powercatch var detta ett olösligt pussel där kundkommunikation, aktiviteter och planer nästan var otillgängliga på individens e-postserver, hårddisk, projektmapp eller på andra ”icke-integrerade” plattformar. Han tillägger att de nu har en betydligt bättre överblick och enkelt kan flytta projekt med all relevant information med bara några knapptryckningar. – För mig har det här varit en helt extrem förbättring i vardagen, fortsätter Storvik.

Bilde av to personer som ser på en stor skjerm

Terje Storvik och Gunn Vaaler Tømmervold i Tensio använder Powercatch från Embriq

Effektivt sätt att arbeta

Kartmodulen Mapit används av planerare och resursförvaltare. Den visar bland annat planerade-, pågående- och genomförda uppdrag. Storvik lyfter fram Mapit som en funktion i Powercatch som leder till ett mycket effektivt arbetssätt. När kunden anmäler behov eller fel på elnätet via Tensios hemsida väljs det i kartmodulen där behovet/felet finns. När projektledaren behandlar det inkommande ärendet från kunden är det lätt att leta efter andra anmälda behov eller fel inom samma område.

”Mapit gör det möjligt för oss att leta efter närliggande ärenden som är viktiga för denna kunds förfrågan. Detta är ett supereffektivt sätt att arbeta”

Powercatch Mobile – information direkt i fickan

Ett viktigt ytterligare verktyg är mobilappen Powercatch Mobile. Fältverktyget gör det möjligt för dig som montör att ta emot uppdrag direkt på den mobila klienten, samt lämna all information och dokumentation under ett uppdrag. Informationen samlas in av projektledaren eller planeraren. – Det är många tusen beställningar under loppet av ett år, som går hela vägen till fältklienten på surfplattan, säger Storvik.

Arbeider ute i felt med Powercatch Mobile på sitt nettbrett

Lärling på Tensio, Jens Hermann Aunaas använder Powercatch Mobile i fält

”Det är ovanligt att arbeta med en leverantör som Embriq som är så smidig och tillmötesgående när behov uppstår”

4 nyckelpunkter Tensio betonar att du får genom att byta till Powercatch:

  • Fullständig översikt av ett uppdrag eller projekt
  • Enkel överföring av aktiva ärenden när en anställd slutar
  • Powercatch Mobile stöder offlinefunktion för kartor
  • En smidig och tillmötesgående leverantör med kort väg till problemlösning

Om Tensio:

Tensio är Norges näst största elnätsföretag. De har regionalt ansvar för elförsörjningen till Trøndelag. Försörjningsområdet har en befolkning på cirka 500 000 invånare och täcker ett område av hela Danmarks storlek.

Powercatch:

Powercatch är en framtidsinriktad plattform för uppdrag och interaktion, baserad på Atlassian Jira. Plattformen stödjer de viktigaste arbetsprocesserna för planerare, arbetsledare och montörer. Powercatch samlar alla uppdrag på ett ställe vilket ger en mer effektiv och kvalitetssäkrad drift. Smartare planering av arbetet i fält ger lägre fältkostnader och högre ESG-poäng. Powercatch är helt enkelt ett bättre planeringsverktyg! Läs mer om Powercatch här.

Vill du läsa mer om vad Powercatch är? Här kan du läsa en bloggartikel om: Powercatch – nästa generations interaktionsverktyg.

Kontakter

Fler artiklar