Hoppa till innehåll
Arbeider i høyspent

Trådbytte i Lysefjorden. Bilde: L-nett

“Vi upplever att kraftsystemet blir mer och mer komplext. Det beror bland annat på mer lokal produktion, samt på att vi har fler kunder med hög effekt fördelat på olika platser i elnätet. Detta ökar behovet av god datakvalitet och användning av ny teknik, så att vi kan säkerställa ännu bättre kontroll över elnätets olika komponenter”, säger Hans Bø, chef för datakvalitet och informationssäkerhet på Lnett.

Lnett arbetar kontinuerligt för att starkt bidra till att samhället ska kunna gå vidare med det gröna skiftet. Företaget deltar i flera olika projekt för att testa och få erfarenhet av smarta elnät, och vad det kan bidra med i form av användbar information och kunskap.

“Lnett är ett offensivt nätbolag som tar sitt samhällsansvar på största allvar, bland annat genom att ständigt engagera sig i nya projekt med ny teknik. Det ska därför bli extra spännande att se hur det här projektet utvecklas och hur vi tillsammans kan hitta bästa möjliga funktionalitet för Lnett”, säger Jeanette Bratli, försäljningschef på Embriq.

I avtalet ingår både Embriqs Quant Flow och Quant Insight. Quant Insight är en SaaS-tjänst som ger nätbolagen en fullständig översikt över distributionsnätet baserat på deras egna data, vilket bidrar till effektivare nätdrift och bättre underlag för framtida investeringar. Quant Flow är en IaaS (integration som en tjänst) som är anpassad till processer för energibranschen.

“Att få jobba med ett så framtidsorienterat nätbolag som Lnett gör vårt jobb med att digitalisera energibranschen extra givande. Jag ser fram emot att följa det här samarbetet”, säger Thomas Pettersen, vd för Embriq.

Kontaktinformation

Lnett;
Hans Bø, chef för datakvalitet och informationssäkerhet

Presskontakt för Embriq
kristin.weber@apriil.no – M: 932 82 549

Om Lnett

Lnett är ett nätbolag i södra Rogaland med cirka 160 000 kunder. Vi ansvarar för regionnätet från Hjelmeland i norr till Eigersund i söder, samt distributionsnätet i nio kommuner. Lnett är ett företag inom Lyse-koncernen.

Om Embriq

Embriq är ett norskt IT- och teknikföretag som levererar IT-lösningar till bland annat energibranschen. En ledande leverantör av avancerad IT-drift, egenutvecklad programvara, industriell IoT-teknik och konsulttjänster. Grundades 2009 och var tidigare en del av Hafslund. Ägs idag av det brittiska riskkapitalbolaget Magnesium Capital. Företaget har sitt huvudkontor i Bjørvika i Oslo och har cirka 230 anställda.

Kontakter

Fler artiklar