Hoppa till innehåll
Myselie Nguyen

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Som Sales Executive i Embriq har jeg allerede rukket å gjøre en hel del siden jeg startet i Embriq. Jeg har fått muligheten til å kaste meg ut i store, små, utfordrende og gøyale prosjekter – og har lært så mye på den korte tiden jeg har vært her.

I Embriq jobber jeg hovedsakelig med teknisk salg av Quant-porteføljen til nettselskapene i Norge. Det som er litt ironisk med jobbtittelen min, er at den typiske salgsrollen har alltid blitt sett på som en masete jobb. Som utdannet sivilingeniør så jeg ikke for meg en salgsrolle, men salg i teknologiverden er alt annet enn det klassiske produktpushet; her er det faktisk kunden som søker behovene. Du er med kundens reise, og med på å løse kundens faktiske ”pains” ved å avdekke deres behov.

Hvorfor valgte du Embriq?
Jeg er utdannet Sivilingeniør fra NTNU, og har tidligere jobbet hos Tensio og TrønderEnergi Kraft som nettplanlegger og driftsingeniør, og til slutt som selger i Schneider Electric. Jeg fant ut av at jeg ikke trivdes med å sitte foran en PC dagen lang, så derfra bega jeg meg ut i rollen som salgstrainee i et år med intensiv salgsopplæring i teknisk salg. Det var akkurat dette jeg ville fortsette med, og det passet meg og min interesse for å jobbe med mennesker.

Jeg følte at Embriq hadde en start up-mentalitet hvor alle kunne bidra, og hvor det er kort vei fra beslutning til handling. Sammen med den store ambisjonen om vekst, følte jeg at dette var en bedrift som ville kjøre i full fart fremover, og jeg ville være med på denne reisen. Mulig det kan ha noe å gjøre med min fortid fra idrett, at jeg liker å sette meg mål om å bli best i klassen. Samtidig hjalp det at Embriq viste stor interesse for meg og min bakgrunn innen energi og salg. Jeg trives veldig godt så langt, og er fortsatt inne i en «honeymoon-fase» hvor alt er fint og spennende! Ellers er kulturen, arbeidstidene og samvær med kollegaer helt topp. Som småbarnsmor liker jeg muligheten å få kombinert hjemmekontor med kontordager på Barcode.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Jeg er opptatt av å utnytte tilgjengelig data ved å bryte ned de tradisjonelle siloene slik at man kan jobbe mer effektivt. Data is everywhere: Utnytt det!

Hva er din favoritt tekno-dings?
Fra teknologitrend til tekno-dings, så har data endret måten vi mennesker kommuniserer med hverandre ved bruk av mobiltelefonen. Jeg har vietnamesiske aner, og husker godt måten vi kommuniserte med vår familie når jeg selv var barn. Man sendte videokassetter og brev i posten, og det kunne ta flere uker før familien mottok det. Samtidig måtte man kjøpe kontaktkort for å ringe til utlandet, som bare var dyrt og styrete. Under bryllupet mitt i 2019, var bestemor digitalt til stede under hele bryllupet via FaceTime. Nå ringes vi oftere enn noen gang, da det er viktig for meg at min sønn snakker med og blir kjent med oldemoren sin.

Hva er den beste boken du har lest?
Nå om dagen går det naturligvis i mye barnebøker. ”Den lille larven Aldrimett” er en veldig koselig barnebok som jeg elsker å lese til guttungen.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Drømmeslottet på NRK synes jeg er en veldig fin serie. Det er en herlig feelgood serie, som ikke krever mye oppmerksomhet. Ellers liker jeg Game of Thrones godt, selv om jeg ikke er så glad i den type sjanger, så er det serien jeg og mannen min startet å se på da vi ble sammen for en stund tilbake. Så den har fulgt oss gjennom hele forholdet vårt.

Les Myselie’s ferskeste blogg-artikler:
Mer data gir økt effektivitet
Hvordan skal strømnettet håndtere fornybare energikilder?

Kontakter

Fler artiklar