Hoppa till innehåll
Magne Stamnes jakter på Geocacher og nye IBM i-løsninger!

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
I Embriq jobber jeg som den eneste ansatte i Trondheim, og jobber tett sammen med IBM-teamet i Stavanger. Da jobbes det med drift og overvåking av våre kunders M3 ERP-systemer og IBM i-maskiner. Jeg har jobbet med IBM i-maskiner siden de kom på markedet i 1988, og kjenner maskinvaren og operativsystemet veldig godt. Det er en fantastisk plattform å jobbe i! Den er stabil overalt og tilbyr svært sjeldent problemer.

Jeg er også sertifisert innen Mimix, som er vårt foretrukne High Availability Software på IBM i-plattformen. Jeg jobber også med VIOS som er et operativsystem basert på IBM sin AIX. VIOS brukes til å virtualisere IBM i-maskiner og kan sammenlignes med VMWare. 

Hvorfor valgte du Embriq?
Min interesse for elektronisk databehandling ble enda større etter videregående. Jeg fikk sansen for IT, og startet min karriere som Systemkonsulent hos Informatikk som etter hvert ble kjøpt opp av Atea før jeg gikk videre til EVRY. Her jobbet jeg med teknisk drifting av IBM-systemer og var i front i når det gjaldt IBM Power og Mimix HA. EVRY valgte å selge plattformen til IBM i 2018, og da hoppet jeg over til Embriq, og fikk med meg flere av mine daværende kollegaer med på lasset!

Jeg kom over til Embriq gjennom en gammel arbeidskollega, og ble invitert til et møte i Oslo. De holdt på å bygge opp IBM i-satsningen og ønsket å satse på dette området, noe jeg ville være med på!

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Når det gjelder tekno-trender så står nok avanserte mobiltelefoner på toppen av lista. Nå har jeg en OnePlus 7 (Android) som gir støtte for to SIM-kort. Den har godt med lagringsplass kombinert med et veldig bra kamera.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Min håndholdte GPS når jeg jakter etter Geocacher, så klart!

Hva er den beste boken du har lest?
Den beste bokserien jeg har lest må være ”Sagaen om Isfolket” av Margit Sandemo. 

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Jeg vil sterkt anbefale en norsk serie som heter ”Furia”. Spennende fra ende til annen. Digger også Sci-Fi, så ser gjerne på ”The Book of Boba Fett” og ”Obi-Wan Kenobi”.

Kontakter

Fler artiklar