Hoppa till innehåll
Portrett Karl Vegard - energi, it-tjenester, smartgrid

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg har ikke vært her så lenge at jeg er helt inne ennå, men jeg har begynt i stillingen som dataansvarlig. Jobben går da ut på å drifte et datasenteret på Ulven i Oslo. Det går mye i å gjøre enkle koblinger av utstyr, som for eksempel i morgen når jeg skal installere en del minnekapasitet i en server. Ellers holder jeg dokumentasjon oppdatert. Der kan det skje feil, så da er det viktig å holde øynene oppe og undersøke hva som kan være galt.

Hvorfor valgte du Embriq?
Jeg gikk ut av den gamle jobben før jul. Da kom Embriq kjapt frem når jeg lette etter nytt beite. Jeg søkte egentlig på en annen stilling hos Embriq, men ble anbefalt å søke på den stillingen jeg jobber i nå. Den er nesten helt lik som den gamle jobben min, bortsett fra at den er for Embriq og ikke det forrige firmaet. Den er til og med i samme datahall som der jeg holdt til før.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Det er det mye forskjellig som er kult. Dette med sky-teknologi som alle snakker om jo spennende, men edge computing er kulere spør du meg. Det er en videreutvikling av skyen, og den bringer datalagringen og beregninger nærmere der det trengs. Der kreves noe preprodusering lokalt, spesielt når man jobber med store IoT prosesser som på oljeplattformer, men det gjør det jo bare enda gøyere.

En annen trend som ikke har tatt helt av ennå, er noe tilhørende telefoner. Det er docking med tastatur og annet utstyr. Da har du nesten en full datamaskin i lomma og kan ta med jobben hvor som helst. Det eneste problemet jeg ser er at det blir vanskeligere å ha mer enn kun én skjerm. Jeg ser fordelene med å kunne gå med kontoret i lomma hele tiden i stedet for å drasse med laptopen til enhver tid. Når mobilen blir så viktig er det jo mindre sjanse for å glemme den på en benk også.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Som alle andre så er jeg avhengig av mobilen, men det betyr ikke at den nødvendigvis er favoritten. Nå bruker vi veldig mye airfryer hjemme. Det er så enkelt at selv alle ungene klarer å lage mat i den etter skolen. Maten blir jo mye sunnere enn tradisjonell fritering, uten at det går på bekostning av smaken. Det er jo også er en stor fordel. Den er mye i bruk, men som alle andre gadgets kan vel bruken av den også dabbe av etter hvert.

Hva er den beste boken du har lest?
Der har jeg en del forskjellig. En av de tidlige bøkene som gjorde et stort inntrykk på meg var Neuromancer av William Gibson. Det er boka som startet cyberpunk-bevegelsen. 1984 av Orwell er også en stor favoritt. Jeg vil nevne at den er en advarsel, og ikke en bruksanvisning. Det er ikke en lettlest bok, men den er skrevet på en måte som beskriver hva som er lov og ikke lov å si i den verdenen. En annen sci-fi-bokserie som jeg er veldig glad i er, er Nathan Lowell sin The Golden Age of the Solar Clipper som starter med Quarter Share. Den har ikke stjernekrig og store eksplosjoner, men følger et fraktskip som drar på flere måneders lange reiser gjennom universet. Det er kanskje en mer relaterbar sci-fi-serie enn det mye annet innen sjangeren er.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Det går i veldig mye forskjellig. Har et par tenåringer som okkuperer TV-en. Da blir det mye TV som jeg kan bli litt lei av. Jeg liker Lucifer veldig godt da. Den er litt sær, men jeg liker den ordentlig godt. Neil Gaiman står bak historien og han er klin gæren, men på den gode måten. Jeg liker også godt en miniserie som heter Good Omens. Det er fire eller fem episoder som er basert på boka av Neil Gaiman og Terry Pratchett.

Kontakter

Fler artiklar