Hoppa till innehåll
Karl Anders, vår systemprogrammerer og hobbysnekker

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg er utdannet dataingeniør innen bygg og data, og har arbeidet med systemprogrammering siden 1994. I Embriq jobber jeg med tradisjonell systemprogrammering og skriver kode som snakker med våre målere, og får målerdata inn i vår egen database. Vi har et API som blant annet Quant kommuniserer med og er i startfasen. Tjenesten/produktet skal testes hos kunde i 2022, noe vi er veldig spente på. 

​​Jobben min som systemprogrammerer går ut å samle inn data, noe som er litt nytt for meg versus tidligere arbeid der jeg jobbet mer med brukergrensesnitt, eksport, importer og integrasjonsløsninger. Jeg synes både eldre og nye arbeidsoppgaver er spennende!

Hvorfor valgte du Embriq?
Etter 24 år i et stort konsern, ble utviklingskontoret jeg jobbet på lagt ned, og sammen med tidligere kollegaer og Martin Tan ble Enitech startet opp for å videreutvikle og supportere vårt gamle innsamlingssystem. Selskapet ble deretter kjøpt opp av Embriq sommeren 2021, derav en naturlig overgang til Embriq. Jeg har vært positiv til selskapet i lang tid, og trives med å jobbe med våre gode løsninger. Ellers er det fine ordninger og dyktige ansatte på teamet, og en fleksibilitet som gjør jobben min upåklagelig

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Maskinlæring og AI. Jeg syns det er fascinerende med selvkjørende biler og automatisering. For å sette meg litt inn i dette, så skrev jeg et eget nevralt nettverk, for å se om jeg kunne se hvor mye mat det var igjen på matskålen til katten, for slik å kunne mate den, når vi var bortreist. Det er en 3D-printet kattemater som skal kjenne igjen om det er lite mat igjen og fyller skålen med mat om den er tom. Det er kult å se hvordan selv et enkelt og selvskrevet nevralt nettverk fungerer, og kan skille på lite og mye mat i skålen.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Jeg er for et sterkt personvern, så jeg har ikke smarthus eller duppeditter som kan lekke informasjon ut av huset. Bruker en gammel Samsung S8 som gjør akkurat det jeg trenger at den skal gjøre. 

Hva er den beste boken du har lest?
En bok jeg leste for mange år siden, men som alltid vil være en storfavoritt er Cosmos av Carl Sagan. Har vært fascinert av muligheten for utenomjordisk liv siden jeg var liten.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Jeg ser ikke så mye på tv-serier, men ser gjerne på dokumentarer og naturprogrammer som f.eks. BBC’s Blue Planet og Life in Colour.

 

Kontakter

Fler artiklar