Hoppa till innehåll

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg jobber som Head of Delivery som vil si at jeg har overordnet ansvar for leveranser for våre egenutviklede produkter (Quant og Powercatch) og arbeider med oppfølging av våre norske kunder i nettbransjen og energi. På Quant-siden er jeg ganske ny, og har fått en prosjektleder på teamet som bistår med struktur på prosesser, etablere rutine og tilrettelegge for at vi jobber effektivt.

I tillegg jobber jeg med Powercatch og Atlassian hvor jeg leder operations-teamet for disse løsningene. Det betyr at jeg koordinerer og prioriterer oppgaver, sørger for avklaringer og generell teamoppfølging. Noen kundeoppdrag løser jeg også selv, som f.eks tilpasninger i produktet vårt og kursing som jeg jobbet med før vi ble kjøpt opp av Embriq i 2021. Powercatch er et arbeidsordresystem som vi tilbyr til nettbransjen, mens Atlassian produktene er bransjeuavhengig. 

Hvorfor valgte du Embriq?
Jeg kom helt tilfeldigvis over IT i ung alder, og utdannet meg i Informatikk i Halden rett før 2000-tallet. Jeg har siden den tid jobbet med det meste innen IT-drift, utvikling, testledelse, testautomatisering, programmering m.m. Etter hvert havnet jeg gradvis inn på testsporet og dedikerte mye av arbeidslivet mitt som testleder med fokus på produktutvikling i ulike bransjer. I min tidligere jobb i Statens Vegvesen jobbet jeg med prosjekter i Oslo og Bergen, og kjente etter hvert at jeg savnet det faglige, fysiske miljøet hvor man jobbet mot felles mål.  Det som trigget meg når jeg gikk over til Embriq (før: Resight), var rett og slett en spennende utfordring faglig og i en vel så spennende bransje, men aller mest muligheten til å jobbe med et fagmiljø rundt meg i det daglige!

Deretter ble Resight kjøpt opp av Embriq og de spennende mulighetene bare vokste. Embriq sine produkter komplementerte mye av det vi har allerede leverte, men jeg kjente ikke hele bredden av produktene Embriq faktisk leverte før vi slo oss sammen. Det er helt unikt å kunne være med å levere gode løsninger for våre kunder. For meg har det virkelig vært en fulltreffer!

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Når man jobber i IT-bransjen, får man med seg det meste, men jeg blir fort opptatt av det som berører meg faglig i det daglige. Jeg har jo lenge hatt fokus på testautomatisering og testing, og synes det er veldig spennende hvordan maskinene kan utnyttes til det de er gode på og ta over tidkrevende og repetitive oppgaver, slik at mennesker kan bruke tid på det de er gode på.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Smartklokka og mobilen er med overalt, men Kindle’n og lydbok-appen min må kanskje være de største favorittene. Har også fått meg reMarkable, den er også veldig fin!

Hva er den beste boken du har lest?
Jeg leser mye bøker, og synes det er vanskelig å velge ut én favoritt. Men serier jeg kan lese flere ganger som står høyt på lista mi er “Harry Potter”, “Outlander” og “Pride and Prejudice”. Akkurat nå leser jeg den nest siste boken til J. K. Rowling under pseudonymet Robert Galbraith, som heter ”Lethal White”.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Jeg har et ganske stort spenn på hva jeg liker, men noen favoritter som utpeker seg er ”Zoey’s playlist” på NRK, ”Lucfier” på Netflix, ”The Witcher”, ”The Crown”, ”Downtown Abbey” og ”Travelers”. Nå for tiden sitter jeg inni Star Wars-universet, så da går det i ”The Book of Boba Fett” og “Obi-Wan Kenobi” med barna mine.

Kontakter

Fler artiklar