Hoppa till innehåll

Hva jobber du med hos oss?
Jeg jobber som senior driftsoperatør ved avdelingen i Molde, som  leverer tjenester for innsamling, kvalitetskontroll, distribusjon og administrasjon av data fra ca 158.000 smarte strømmålere for 10 nettselskaper i Møre og Romsdal. I tillegg til en del faste oppgaver relatert til leveransene over, jobber jeg også med support og prosjekter relatert til AMS og distribusjon av måleverdier til elhub.

Jeg er opprinnelig utdannet serviceelektroniker, og etter å ha jobbet som IT-konsulent i helsevesenet i 13 fine år, hovedsakelig innen klientdrift, var jeg interessert i prøve noe nytt. Energibransjen virket spennende, også med den da forestående utrullingen av AMS-målere.

I desember 2014 ble jeg ansatt jeg i Smarthub, etter å først ha jobbet ca. 1,5 år i et lokalt kraftselskap. Smarthub var da i ferd med å forberede AMS-utrullingen i Møre og Romsdal. Det ble jobbet mye med testing av systemløsningene som var anskaffet, og integrasjonene mellom disse. Alt fra arbeidsordresystem, bookingsystem, og sentralsystem for måleverdihåndtering til headend-system fra målerleverandøren ble konfigurert, testet og satt i drift.

Etter at AMS-utrullingen var ferdig gikk vi over i en driftsfase, hvor jobben vår i hovedsak er innsamling av måledata, kvalitetskontroll, og distribusjon av ferdig validerte timeverdier til elhub.

I desember 2019 kjøpte Embriq 100% av aksjene i Smarthub AS. Etter dette har det blitt jobbet med å migrere alle de 10 nettselskapene over til Quant, og dette arbeidet nærmer seg nå slutten, det siste nettselskapet blir migrert til Quant i disse dager.

Kuleste teknologi trend akkurat nå?
Jeg er nok ikke den som bruker mest tid til å  holde meg oppdatert på teknologitrender generelt, men IoT (internet of things) som har allerede vært hypet i flere år nå, er det fortsatt spennende å følge med på. På områder som for eksempel helsetjenester, produksjon/industri og transport forventes det at IoT vil bli tatt mer i bruk i tiden fremover. Det forventes også at innfasingen av 5G vil føre til større vekst av IoT-prosjekter, også i kombinasjon med andre teknologier som AI og Blockchain.

Favoritt dings?
Det må nok være mobiltelefonen min, som gjør så mye tilgjengelig overalt; musikk, podcaster, kamera, og mye annet. Bakdelen er jo at den stjeler alt for mye tid, der har jeg som så mange andre noe å jobbe med….

Beste bok?
Jeg leser for det meste krim og en del krigshistorie, men den siste boken jeg leste og som godt kan anbefales var ”Becks siste sommer” av Benedict Wells. Det er en tragikomisk og til tider småsurrealistisk roman om en desillusjonert lærer som tar på seg rollen som manager for en elev han tror vil slå gjennom som artist, og hvor handlingen til slutt ender opp i en roadtrip gjennom Europa. Rare greier!

Beste serie?
Fargo på HBO kan anbefales for de som er glad i mørk humor og pussige karakter. Første sesong er løselig basert på Coen-brødenes film med samme navn og handlingen er satt til Minnesota, mens i de påfølgende sesongene flyttes handlingen til andre tidsepoker og steder.

Akkurat nå er det forøvrig The Mandalorian og Atlantic Crossing jeg følger med på.

Kontakter

Fler artiklar