Hoppa till innehåll

– Mätningar har fått ett helt annat fokus än tidigare. Speciellt med tanke på dagens elpriser. Det är en av flera anledningar till att vi behöver bättre kvalitet i våra mätningar som används för att styra lasten i vårt nät, säger Boo Energis nätchef, Henrik Svensson. 

– Den största anledningen till att vi har valt Quant TP Selma är för att kunderna ska få rätt och riktiga information samt möjlighet att hantera den på ett bra sätt. Men det är också för vår egen skull som vi har valt lösningen, fortsätter Svensson. För med Quant TP Selma får Boo Energi en bättre kvalitet på sina mätvärden. 

Hösten 2023 ska kvartsvärden hanteras på den svenska marknaden. – För oss var det viktigt att välja en leverantör som vi känner oss trygga med, för att kunna hantera omställningen till kvartsvärden, säger Svensson. 

Henrik Svensson, Boo Energis nätchef.

Framöver har Svensson stor tilltro till allt Quant Insight kan leverera och göra för kunderna. 

 – När vi använder Quant Insight kan vi exempelvis informera kunder om strömavbrott den möjligheten har vi inte idag. Det här är något vi ser fram emot att aktivera för våra kunder under 2023, säger Svensson. 

Boo Energi har också valt Embriq som aktör på grund av den kontroll de får på solcellsproduktionen och elförluster. – Detta för att vi ska kunna ligga mer optimalt, och generellt ha bättre kontroll i vårt elnät. Samt erbjuda bättre nätkvalitet hos kunden, säger Svensson. Med Embriq i ryggen får Boo Energi en leverantör som också förstår effekten av bland annat solceller och snabb expansion av nätet. – Det tror och hoppas vi att Embriq kan hjälpa oss med, avslutar Svensson. 

Kontakter

Fler artiklar