Hoppa till innehåll

Foto: Kavli

Total IT-leverantör

Avtalet signerades i december 2019 och i april i år var implementeringen klar. Embriq är med detta total sourcing partner för de flesta IT-behov i Kavli relaterade till drift, lagring och övervakning, inklusive infrastrukturen som driver Kavlis driftskritiska ERP-system (Infor M3), men också ett antal andra kritiska applikationer. Kavlis varumärken är allmänt kända och en vanlig syn på matbordet i många länder över hela världen. Produktionen sker vid flera fabriker i flera länder med drift i det närmaste 24/7/365.

Kan inte gråta över spilld mjölk

– Kraven på drifttid för våra IT-system är mycket hårda, här finns det definitivt inte tid att gråta över spilld mjölk. Om våra IT-system går ner – ja då stannar produktionen och det får omedelbara och kostsamma konsekvenser, till exempel att råvaror som mjölk måste skickas direkt till destruktion, säger Svein Solheim, Group ERP Manager på Kavli.

– Därför ställer vi mycket tuffa krav på drifttid och att IT-leverantören klarar att hantera vår dygnet runt-drift fördelat på flera platser. Hittills har Embriq levererat mycket bra på detta, säger Solheim. Han fortsätter: – Vår verksamhet är multinationell, och det är nästan alltid högsäsong för någon av våra produkter på en eller flera marknader. Detta gör det också krävande med ändringar i IT-systemen, men i samarbete med Embriq genomförde vi implementeringsprojektet i tid och enligt budget utan driftstörning, och det är vi mycket nöjda med, säger Solheim.

Industri 4.0

-Vi tycker att det här är ett fantastiskt spännande avtal. där vi verkligen får visa vad vi kan inom ett brett spektrum av IT-tjänster som vi sätter samman till en Hybrid Multi-Cloud leverans, säger Renè Eriksen, Direktör för Industry i Embriq. Ett bra exempel är det nya mejeriet som Kavli bygger på Jæren. Mejeriet blir 100 % beroende av fungerande IT och visar varför IT är viktigt för att optimera driften i moderna produktionsbolag, ofta kallad ”Industri 4.0” säger Eriksen. – Vår uppgift blir att se till att Kavli-koncernen når sina ambitioner inom det här området och förblir en av världens mest effektiva livsmedelsproducenter, säger Eriksen

Hybrid Multi Cloud

-Vårt Hybrid Multi-Cloud koncept innebär att vi levererar alla tjänsterna från en dynamisk kapacitetsplattform i vårt datacenter. För våra kunder innebär detta en beprövad en PaaS-leveransmodell som är 100 % skalbar och kostnadseffektiv för alla kundens varierande behov – fullt kombinerbar med tjänster levererade från Azure och AWS. Vi ser också till att alla tjänster levereras med full redundans och inbyggd säkerhet på högsta nivå, säger Eriksen.


Om Kavli

Kavli-koncernen är ett norskägt livsmedelsföretag med verksamhet i Norge, Sverige, Finland och Storbritannien. I Norge är Kavli mest känt för mjukostarna från O. Kavli samt mjölk och yoghurt från Q-Mejerierna vid våra 3 produktionsanläggningar. I Sverige har företaget produktion i Älvsjö, Eslöv och Åbo med varumärkena Kavli, Eriks såser och dressingar, Johnny’s®, Hultbergs®, Västerviks senap®, , Bollnäsfil®, Perstorp ättika, Planti®, Druvan®,

Koncernen omsätter i år för ca 4 miljarder, och har 10 fabriker i 4 länder. Kavli koncernen ägs av den ideella Kavlifonden, som förra året delade ut 117 miljoner kronor för goda ändamål inom humanitärt arbete, forskning och kultur. Läs mer på www.kavli.no

 

Fler artiklar