Hoppa till innehåll
Rockestjerne, hobbypilot og IT-konsulent, Jon Vegard Gribsrød!

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg jobber som IT-konsulent på andrelinje etter jeg fullførte studiene mine. Jeg hadde nettverk som en del av fagene mine, og fikk sansen for nettverk gjennom studiet. I Embriq jobber jeg med flere av våre største kunder, og vi har levert nettverket til i underkant av 400 Elkjøp-butikker. Jobben min går ut på å være så tilgjengelig som mulig og gi den støtten kunden vår behøver til enhver tid. Ellers jobbes det med andre varierte arbeidsoppgaver og henvendelser som kommer inn fra våre kunder.

Hvorfor valgte du Embriq?
Jeg tok en bachelorgrad i IT og ledelse ved Høyskolen i Halden før jeg skjønte at jeg ønsket å spesialisere meg mer innen nettverk og drift. Derfor tok jeg videreutdanning ved Fredrikstad fagakademi, hvor jeg ble enda mer nysgjerrig på fagområdet. Embriq lyste ut ledige stillinger for IT-konsulenter i Halden kort tid etterpå, og jeg var så heldig å få muligheten til å kickstarte min karriere i det jeg mener var og fortsatt er et veldig ålreit selskap å jobbe i. Det som trigget meg mest var selvsagt arbeidet deres med IT drift og nettverk samt spennende kunder! Sist, men ikke minst så setter jeg stor pris på kollegaene mine og trives godt på kontoret med gjengen.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Jeg synes AI er veldig spennende som den hobbypiloten jeg er når jeg spiller Microsoft Flight Simulator. Det er utrolig kult hvordan AI er brukt gjennom Microsoft Azure, hvor enorme mengder med satellittbilder er blitt benyttet for å skape en dynamisk verden – slik at du faktisk kan se ut vinduet på fly og navigere nede på bakken. Det det er en levende verden under deg gjenskapt med kunstig intelligens. Måten Big Data-verktøy har blitt tatt i bruk for å håndtere enorme datamengder på hele 2 petabyte med satellittfoto og kartdata er veldig imponerende. Det er spennende å se hvordan fremtiden kan bli med slike løsninger.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Helt klart robotstøvsugeren min. Det er den beste investeringen jeg har gjort på mange år.

Hva er den beste boken du har lest?
Den siste boken jeg leste var om mafiaen i Napoli ved navnet ”Gomorra” av Roberto Saviano.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
”Clark” på Netflix anbefales på det sterkeste, det må vel være den beste jeg har sett i hittil i år!

Kontakter

Fler artiklar