Hoppa till innehåll
Harstadværing og kongen av Powercatch, Johannes Rotmo Valle!

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Tittelen min er Sales Executive, men preget av at vi befinner oss på en mindre lokasjon med ca. 23 stk på huset, ender man opp med å fungere som en slags ”potet”. Jeg jobber med alt fra økonomi og fakturering til strategi og salg, og trigges veldig av variasjonen i jobben min sammenliknet med tidligere arbeidsplasser. Tiden går også med til anbud og prosjektledelse for flere av våre større kunder hvor jeg holder i ukentlige møtepunkter som følges opp på daglig basis. Jeg får muligheten til å jobbe veldig tett på kunden, samtidig som at jeg virkelig tror på verdien av Embriq sine gode og smarte løsninger. Da blir det jo bare gøy å selge!

I forhold til mitt hjertebarn, Powercatch, har det vært verdifullt for meg å kunne være med på å utvikle Powercatch til den formen den er i dag. Måten et produkt utvikler seg på med gode innspill fra kunder har vært veldig positivt. Sist, men ikke minst er det veldig spennende å være med på vekstreisen til et teknologiselskap i Nord-Norge. Det er vanskelig å rekruttere teknologer til Nord-Norge, men dette føler jeg vi har fått til i Embriq (før: Resight)!

Hvorfor valgte du Embriq?
Jeg studerte Sivilingeniør ved Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, og startet i Telenor som utvikler før jeg gikk inn i roller som prosjektleder, seksjonsleder og til slutt avdelingsleder for Business Intelligence-avdelingen på Snarøya i Oslo. Etter 12 år i Telenor ønsket jeg å flytte tilbake til Nord, og så en spennende mulighet der jeg kunne få mer nærhet til kunder i daværende Resight, som ble kjøpt opp av Embriq i 2021.

Resight ble startet av 3 gründere i 2012, og vi vokste raskt med gode inkubator og tidligfase-investorer på eiersiden, men etter hvert kom vi til det punktet hvor grunderfasen var over og det ble naturlig å gi plass til nye eiere. Jeg synes det var veldig hyggelig at dette ble Embriq – en godt kjent samarbeidspartner som vi allerede hadde jobbet mye med og opprettet en god relasjon med.

I 2020 startet vi skyreisen for produktene våre. Det er en solid investering som tar mye kapasitet. Embriq viste at de ønsket å satse på oss, selv om vi stod litt i spagaten i en slik overgangsfase. Nå har vi både god salgs- og leveransekapasitet, og det er vi temmelig glade for! Vi lanserer cloud-versjonen sommeren 2022.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Det grønne skiftet og smart off-grid teknologi som gir muligheten til å produsere strøm selv og utjevne strømforbruket slik at du får bedre utnyttelse av kapasiteten i nettet.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Jeg har naturligvis noen favoritter når det kommer til smartløsninger og teknologi. Først og fremst er jeg glad i den nye el-bilen. Det er deilig å kunne kjøre en bil uten å tenke over at man spyr ut eksos. Jeg er også glad i alle typer av smarte gadgets, men typisk løsninger som kan koble musikk og produksjon sammen. Jeg er veldig glad i musikk, og har et hjemmestudio som brukes hyppig. Utstyret mitt muliggjør for opptak, redigering og komponering av min egen musikk. Jeg kommer fra en musikals familie, så det ligger vel kanskje litt i blodet?

Hva er den beste boken du har lest?
Jeg mistet dessverre lesegnisten etter studiene mine, men jeg har jo lest en del bøker oppigjennom. Jeg liker faktabøker, ”Thinking Fast, Thinking Slow” av Daniel Kahneman, og ”Homo Deus” av Yuval Noah Harari er to gode favoritter.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Det går mye i krim og serier som treffer både samboeren og meg. Nå ser vi på ”Better Call Saul”, ellers har det gått i ”Succession”, ”Big Little Lies”, “The Big Fight” og “Mare from Easttown”. En serie jeg virkelig anbefaler er ”Winning Time” på HBO, den er ordentlig bra!

Kontakter

Fler artiklar