Hopp til innhold

Familien Floberg, tidligere eiere av Babyshop AS og Sportshuset, satser stort på eiendom på Billingstadsletta. I 2014 kjøpte de opp Billingstadsletta 14-18, og har investert rundt 100 millioner i bygget som bl.a. bruktbilgiganten Møller Bil Asker og Bærum er leietakere i.

Billingstadsletta blir et stadig mer attraktivt sted for bedrifter å etablere seg i, hvilket øker etterspørselen for egnede lokaler. Billingstadsletta 16 bestod av en gammel hall med lager på én etasje med høy takhøyde, og var lite egnet for annen virksomhet. I totalrenoveringen ble det bl.a. lagt inn etasjeskillere i eksisterende bygningsmasse og påbygd en hel etasje. I tillegg ble det satt inn to store rullebånd tvers gjennom bygget, for å knytte det til eksisterende forretningsvirksomhet på begge sider av bygget, som har to innganger. Dette for at kunder kan gå gjennom bygget fra Billingstadsletta og over til butikkene på den andre siden. Bygget fremstår nå som funksjonelt, moderne og kan huse flere leietakere.

Billingstadsletta 16 ligger i et veldig trafikkert område. Butikker og lagerområder, som grenser til begge sider av eiendommen, var i full drift under hele byggeperioden. Sprinkling, svakstrøm og fiberkabler for enkelte nabobygg gikk gjennom ombyggingsprosjektet, noe som gjorde prosjektet mer krevende enn normalt på det feltet.

Rejlers har detaljprosjektert elkraft og teletekniske anlegg for elektroinstallatør i totalentreprise med ansvar for:

  • Arbeidstegninger for elkraft, tele og fordelingsskjemaer
  • Effektbudsjett
  • Kortslutningsberegninger
  • Lysberegninger
  • Koordinert installasjoner mot øvrige fag

Les om prosjektet på bygg.no

Foto: Trond Joelson / Byggeindustrien

Flere artikler