Hopp til innhold

Da Statens vegvesen hadde behov for helt nye lokaler i Hamar, og ytret et ønske om at dette skulle være et miljøsertifisert nybygg, ble Rejlers tidlig kontaktet av byggherren, Utstillingsplassen Eiendom. Resultatet ble et bygg med Energiklasse A og BREEAM-NOR sertifisering.

Samtidig som Statens vegvesen gikk inn for Utstillingsplassen Eiendom sitt nybyggalternativ, kom Eika Forsikring inn på banen med ønske om nye lokaler i Hamar. Det ble derfor besluttet å bygge to kontorfløyer, knyttet sammen av et mellombygg med kantine, møterom og trimrom. Med et areal på totalt 13 100 kvm. Byggherre bestemte seg for at hele bygget, ikke bare Statens vegvesen sin del, skulle sertifiseres og tilfredsstille kravene til Energiklasse A og BREEAM-NOR.

Rejlers har vært med å sikre løsninger som tilfredsstiller at bygget fikk Energimerkekarakter A. Dette innebar et nødvendig valg av varmepumpe som energikilde. Energiklasse A kunne dessverre ikke oppnås ved kun å benytte fjernvarme.

Rådgivere fra Rejlers har vært brukt som energirådgivere og BREEAM-NOR AP (Akkreditert Profesjonell) for prosjektet. BREEAM-NOR AP sin rolle innebærer å være rådgiver for design- og utviklingsprosessen av prosjekter med høye miljø- og bærekraftsambisjoner, samt være en pådriver for at dette gjøres på en rasjonell og kostnadseffektiv måte.

Rejlers utarbeidet også søknaden om Enova-støtte til lavenergibygg. Noe som førte til at bygget også nå er verifisert som et lavenergibygg.

Les mer om prosjektet i Byggeindustrien nr.10 – 2015

Les mer om prosjektet på bygg.no

Foto: Ådne Homleid / Byggeindustrien

Flere artikler