Hopp til innhold

Rejlers Consulting har vært energirådgiver for et kontorbygg i Mandal, Havutsikt, som er blitt oppført etter passivhusstandarden. Bygget har blitt et av Norges mest energieffektive kontorbygg og har oppnådd en mørke grønn A i energimerkeordningen.

Byggeier meldte sin interesse for en pågående konkurranse i Norge initiert av Bellona, om å bygge det mest energieffektive bygget. Pr oktober 2013 leder Havutsikt an i konkurransen og gikk forbi Miljøhuset GK i Oslo.

Med et beregnet behov for kjøpt energi på 66 kWh/m2år (normalisert klima), vil Havutsikt spare energi tilsvarende 164 000 kWh/år i forhold til om bygget hadde blitt oppført etter dagens tekniske forskrift (TEK 10). Bygget er et 3 etasjes kontorbygg, hvor bruksarealet av passivhusdelen er på ca. 2 000 m2.

Rejlers har vært delaktig i prosessen med energi-simuleringer/ -beregninger av bygget og Enova-søknad, samt rådgivning for smarte energiløsninger for å nå helt til topps i konkurransen og oppnå en mørkegrønn A i energimerkeordningen.

Flere artikler