Hopp til innhold

Når Göteborg fikk sitt nye storhotell Clarion Hotel Post innviet i januar 2013 var det stolte ingeniører fra Rejlers på plass.

Arbeidet med å forvandle det gamle posthuset fra 1920 hadde pågått siden 2010. Da hadde de første planene blitt vist av arkitektbyrået Semrén og Månsson. Bygningseieren HOME Properties ga ansvaret til Rejlers med installasjonsprosjektering, som omfattet blant annet elkraft, belysning, heiser, datanett, samt brann- og rømingsalarm. Prosjektet omfattet 36 7000 kvadratmeter fordelt på 500 rom, 17 konferanserom, samt restaurant og bar. På hotellet finnes et spaanlegg og på hotellet tak er det et svømmebasseng.

Bygningen av fredet. Dette stilte store krav til hva som kunne gjøres og ikke gjøres. Mange av utfordringene som måtte løses var av teknisk karakter.

Stefan Johansson, prosjektleder fra Rejlers, forteller:
– Siden det er et hotell så er sikkerheten ekstremt viktig, men alle tekniske installasjoner er utført for å ha så liten innvirkning som mulig på det gamle miljøet. Nødbelysning, brannalarm, sprinklersystem og ventilasjon finnes, men er ikke så synlig.

– Det var et veldig morsomt prosjekt å delta i. Ikke minst fordi at alle visste med en gang hva som skulle gjøres, sier Stefan Johansson.

Prosjektet, som er et av Rejlers større innen hotellnæringen, omfattet 8300 konsulenttimer. På det meste var 10 konsulenter fra Rejlers engasjert samtidig.

Foto: Clarion Hotel Post

Flere artikler