Hopp til innhold

Terminalbygget er hovedinngangen til Aker Brygge i Oslo. Dette bygget har gjennomgått en rehabilitering som har resultert i nye, moderne og tidsriktige arealer med høy kvalitet og standard. Rejlers har utført detaljprosjektering av el- og teletekniske installasjoner.

Aker Brygge i Oslo er et travelt handels- og næringsområde i Oslo. Området besøkes av rundt 12 millioner mennesker årlig, og er et populært turistmål med shopping, restauranter, barer og nattklubber. I tillegg jobber det til daglig cirka 6000 personer på Aker Brygge.

Frem til 1982 besto Aker Brygge av verftsvirksomhet, med bygg helt tilbake fra tidlig 1800-tallet. I 1986 sto Terminalbygget klart. Bygget var utdatert, både arkitektonisk og teknisk, og brukte mye energi før rehabiliteringsarbeidet på det 21 000 m2 store prosjektet startet i juli 2013. Alt skulle utføres på 18 måneder. Det korte tidsaspektet gjorde at man måtte bygge de tekniske anleggene samtidig som rivejobben pågikk et annet sted i bygget.

Hva Rejlers har bidratt med og hatt ansvaret for:

  • Detaljprosjektering av el- og teletekniske installasjoner for AR Elektroprosjekt i totalentreprise.
  • Ansvarlige for detaljprosjektering av komplett el-installasjon dvs. elkraft, belysning, teleteknisk, brannvarsling etc.

Les mer om prosjektet i Byggeindustrien nr. 2 – 2015

Les mer om prosjektet på bygg.no

Foto: Trond Joelson / Byggeindustrien

Flere artikler