Hopp til innhold

Arbeidet med Finnairs nye hovedkvarter startet på Helsinki-Vantaa lufthavn i januar 2012. Kunden er Ilmarinen. Lausamo Oy. Rejlers har ansvaret for konstruksjon av byggets strøm, belysning, tele- og sikkerhetssystemer.

Bygget har fått navnet «HOTT»: House of Travel and Transportation. For første gang samler Finnair-konsernet alle sine selskaper under ett tak. Byggets levetid er anslått til å bli 100 år, i stedet for det som er det vanlige, nemlig 50 år.

Bygget er designet av arkitektfirmaet Helin & Co. Planløsningen, for det syv etasjers bygget, ligner en trebladet propell. Bygningskomplekset består av mange kontorlokaler og et parkeringsanlegg. Brutto gulvareal er rundt 65 000 m².

HOTT er utformet i henhold til internasjonale LEED-krav. (Leadership in Energy and Environmental Design). LEED klassifiseringen forteller oss hvor energieffektive og miljøvennlige bygget er. I byggeprosjektet har man også tatt hensyn til de nye energimerkeforskriftene i EU. Bygget til Finnair får den den beste klassifiseringen med energimerke A.

Flere artikler