Hopp til innhold

To av selskapene i Pon-konsernet, Pon Power og Pon Equipment, flytter inn i et nyoppført bygg på Skedsmokorset. Bygget, som er på 20 000 kvm, er spesialtilpasset bedriftens behov for å håndtere stort og tungt utstyr.

Kombinasjonsbygget består av et kontorbygg på fire etasjer, produksjonsarealer, verksteder, sveiseverksted, lakkavdeling, vaskehaller og et sentrallager for Norge.

Dette bygget er langt fra en standard lagerbygning. Halvparten av prosjektets 20 000 kvadratmeter gulvoverflate er slipt betong – som er slipt flere ganger til riktig resultat. For at det skal være mulig å f.eks. montere og vedlikeholde båtmotorer med millimeterpresisjon problemfritt, er de helt avhengige av rette og plane gulv. I tillegg må gulvet tåle tung belastning og slitasje når tunge og beltedrevne anleggsmaskiner skal inn for vedlikehold og service.

Prosjektet har vært teknisk utfordrende, da bygget innehar opptil 50 ulike luftsystemer, luftbehandling, befuktning, ventilasjon, trykkluft, anlegg for eksos og sveisestøv. Hele 3000 punkter sørger for å gi signaler til logging av SD-anlegget.

Rejlers har detaljprosjektert elkraft og teletekniske anlegg for elektroinstallatør i totalentreprise med ansvar for:

  • Utarbeidet tegningsgrunnlag og skjemaer for bygging av det elektriske anlegget til elektriker.
  • Effektbudsjett
  • Kortslutningsberegninger
  • Prosjektert jordingsanlegg forberedt for lynvern
  • BIM (Bygningsinformasjonsmodellering)
  • Koordinert installasjoner mot øvrige fag

Les mer på bygg.no

Alle bilder. Trond Joelson / Byggeindustrien

Flere artikler