Hopp til innhold
Vår utvikler-konsulent med stor interesse for utvikling og vintersport!

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg jobber som konsulent i Embriq, og utvikler hovedsakelig backend i Java og Kotlin. Jobbhverdagen min i dag går ut på å generere, automatisere og vedlikeholde testdata. Jeg er fortiden på utlån hos kunden vår, Elhub, men avslutter prosjektet ila juni 2022. Etter sommeren får jeg mest sannsynligvis et nytt prosjekt hos en annen kunde. 

Hvorfor valgte du Embriq?
Valget falt på Embriq ved en tilfeldighet samt min nysgjerrighet for selskapet. Jeg ble kontaktet av en “headhunter” som var interessert i min bakgrunn, og jeg kjente på en rastløshet samtidig som at jeg ønsket å utfordre meg på nye måter. Synes attpåtil at det var spennende å kunne være med på reisen til et selskap med store ambisjoner om ekspansjon og vekst sammenliknet med min tidligere jobb. Jeg har for det meste jobbet med vedlikehold, forvaltning og testing, men synes det er kulest å jobbe med å utvikle noe nytt og unikt.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Helt klart trender innen utvikling, nærmere bestemt Flutter. Det er en app og utviklingsplattform som baserer seg på en åpen kildekode og fungerer som et utviklingsspråk for frontend. Tverrplattformapplikasjonen kan brukes på tvers av ulike plattformer enten det er Android, iOS, Linux, macOS eller Windows. Det er en relativt ny plattform, og benyttes ikke svært hyppig i dag. Jeg har selv ikke jobbet med det, men det er veldig interessant og jeg leser meg gjerne opp på det hvis jeg har tid til overs. Ellers synes jeg Kotlin og Kafka er veldig spennende.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Jeg forholder meg nok mest til telefonen min. Jeg har droppa de små og overflødige duppedittene.

Hva er den beste boken du har lest?
Boken til Robert Martin med «Clean Code». Den handler om hvordan man kan utvikle koder på en «ren» måte for å unngå tekniske bugs.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Har ikke så mye tid til tv-serier med en liten krabat som tar mye oppmerksomhet, men “Game of Thrones” er jo en klassiker da. Ser også på anime, gjerne «Naruto» og «Onepiece».

Kontaktpersoner

Flere artikler