Hopp til innhold

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
I 2020 startet Embriq å bygge ut en ny fabric som bestod av nesten hele produktporteføljen til Fortinet, dette skulle vi bruke til å levere kapasitetstjenester til en av våre kunder innenfor industribransjen. I 2022 har jeg startet med å utvikle en PoC (Proof of Concept) for en SD-WAN løsning som en av kundene våre forhåpentligvis skal inn i.

En sentral del av jobben min for tiden er arbeid med SD-WAN, et paraplybegrep som omfatter bl.a. sentral forenklet administrasjon av nettverksutstyr og automatisk trafikkstyring. Dette vil på sikt forenkle administrasjon og dermed også muligens redusere kost for kundene og sørge for mer effektiv tjenesteleveranse.

Ellers håndterer jeg en del saker som kommer inn, og leter etter ting som kan utbedres i miljøet jeg har bygd. Jeg har workshops med en del kollegaer, og jobber ellers med typiske gjøremål som sakshåndtering, prosjektutvikling og møtevirksomhet. Jeg er i tillegg Cisco-sertifisert og arbeider naturligvis med ulike Cisco-løsninger. I tillegg jobber jeg som bakvakt en uke i måneden.

Hvorfor valgte du Embriq?
Før Embriq jobbet jeg først som techsupport i 24/7 hos Itera, deretter «jobbet jeg meg opp i hierarkiet» som TAM og andrelinje-support. Jeg fikk etter hvert muligheten til å utfordre meg på nye oppgaver i nettverksavdelingen. Dette området spesialiserte jeg meg enda mer i, før jeg startet som system- og nettverkskonsulent. Embriq kom så på banen som en utrolig interessant aktør, og jeg fikk et veldig godt inntrykk av selskapet under en samtale med Embriq-teamet. Jeg merket umiddelbart at dette var et sted jeg ønsket å være! Embriq har et stort kompetansehus med dyktige mennesker og et godt arbeidsmiljø, og jeg gleder meg til å vende tilbake til kontoret etter hvert.

Når det er sagt føler jeg at jobben min er ryggmargen til alt som har med IT å gjøre. Det er kjempegøy å jobbe med, og jeg mener at hvis man ikke har et godt nettverk i bunn så fungerer ingenting. Jobben min er veldig essensiell, og det er et stort behov for kompetansen jeg og teamet sitter på. Samtidig kjenner jeg på eierskap til prosjektene jeg jobber med. Så er det jo verdt å nevne at kundene vårt stort sett blir veldige glade for våre løsninger!

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Jeg synes utviklingen innenfor fusjonsreaktorer når det kommer til fremtidig produksjon av energi er helt rått! Denne teknologien vil være et gjennombrudd for fremtidig energiproduksjon og vil forhåpentligvis kunne bidra til et raskere skift mot bærekraftig energi. I tillegg er revolusjonen innen romrakett-teknologi ledet av Space-X vært svært interessant og kjempespennende.

Når det kommer til IT, synes jeg AI, Quantum-prosesser og automasjon er kjempekult. Selv om mange er redd for at maskiner erstatter mennesker. Tvert imot, det gir oss faktisk bedre tid til å forbedre eksisterende løsninger, i stedet for at vi må sitte og bruke tid på tidkrevende oppgaver som f.eks. feilsøking.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Gaming-pc-en min er et underverk! Jeg spiller gjerne 4x strategispill, eller RTS, men er også svært glad i rollespill, action og creative. De store favorittene mine er Homeworld-Serien, GTA V og Red Dead Redemption 2. Min nye el-bil, Polestar 2, og teleskopet mitt må selvsagt også nevnes.

Hva er den beste boken du har lest?
Favorittboka mi er «Library at Mount Char» av Scott Hawkins er mine evige favoritter. Star Wars Thrawn trilogien (Timothy Zahn) og The Expanse Serien (James S. A. Corey) er også to gode bokserier.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
The Expanse er det beste som har blitt lagd innenfor science-fiction, og finnes på Amazon Prime. Den anbefaler jeg på det sterkeste! Battlestar Galactica (2004), Better Call Saul og Game of Thrones (frem til sesong 05) er også noen av mine storfavoritter.

 

Kontaktpersoner

Flere artikler