Hopp til innhold
Sjur Langedal er Embriqs fotballinteresserte økonomisjef på fulltid og skismører på deltid

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg er ansvarlig for økonomiavdelingen med et team på 5 stk. Det går i alt fra økonomiprosesser, regnskap og rapportering til bærekraft og samfunnsansvar. Hovedoppgaven min er å sørge for at økonomiprosessene blir så effektive og smidige som overhodet mulig og at det leveres kvalitet i alt av regnskap og rapportering. I det siste har det vært mye morsomt arbeid knyttet til utskillelsen fra Rejlers, etablering og innfusjonering av nye selskaper.

Det siste året har det vært et stort fokus på bærekraft og ESG, noe jeg syns er veldig spennende. Vi får flere kunder som ønsker å satse på dette området og som ser på en grønn omstilling som en stor mulighet. Vi er også i ferd med å beslutte tiltak for hva vi i Embriq skal gjøre internt, hvilke mål vi skal sette oss og tiltak som skal gjennomføres. Det skal informeres om, forankres og iverksettes i løpet av de neste uker og måneder. På dette området har jeg en dyktig kollega, Bente Sagflaten, som leder dette arbeidet. Selskapet vil levere sin første ESG rapport og klimarapport for 2021. 

Jeg er opptatt av at selskapet skal ta samfunnsansvar og aktiviteter knyttet til det samtidig som at vi investerer i det som gir merverdi. Jeg er heldig som har veldig engasjerte og motiverte medarbeidere i min avdeling og vi har en god miks når det kommer til kompetanse og alder. 

Hvorfor valgte du Embriq?
Jeg har jobbet med Embriq i ulike settinger i min tidligere jobb som økonomisjef for Hafslund IT, som da var et av selskapene som ble fusjonert inn i Embriq. Jeg har en bakgrunn som siviløkonom fra Handelsakademiet og har jobbet med økonomi siden 1999. Med erfaring fra gjeldsrådgivning og økonomikonsulent i Oslo kommune, konserncontroller og leder for mobilsatsing i Enitel og økonomidirektør hos Posten, har jeg vært innom mye innen dette fagområdet.

Jeg ble med over til Embriq da Hafslund IT ble solgt i 2015 som daværende økonomisjef. Å være med på utviklingen og bygge et selskap som Embriq har vært utrolig spennende. 

Kort oppsummert så har Embriq et lett og sporty miljø, flat struktur og stor takhøyde. Vi er et lite selskap, men jeg vet og tror vi har muligheter for å bli større – kanskje til og med fordoble oss. Det er derfor jeg er her nå; jeg er motivert til å bidra til ekspansjonen og være en del av noe som rører på seg hele tiden med et høyt tempo. Samtidig dukker det stadig opp nye ting og utfordringer og det er det som er så gøy med Embriq. Vi har de løsningene som trengs for å kunne bidra til en grønn omstilling og utgjøre en forskjell samtidig som at vi utvikler oss hver eneste dag.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Jeg er ikke så veldig opptatt av teknologi på privaten, men jeg er svært opptatt av grønn teknologi. Teknologi som rett og slett bidrar til gjenbruk, sirkulærøkonomi og løsninger som reduserer klimaavtrykk står i høysetet hos meg.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Jeg har faktisk ikke en soleklar favoritt tekno-dings. Det må vel bli mobilen og HP’en min hvis noe skal nevnes. Tenker å innføre solcellepaneler hjemme etter hvert, ikke fordi det er lønnsomt men mest fordi det er reduserer strømforbruk og er morsomt!

Hva er den beste boken du har lest?
Jeg leser mye bøker. De to siste jeg har lest er romanene til Zeshan Shakar, «Gul bok» og «Tante Ulrikkes vei».

Jeg har en god kompis Thor som er forfatter og folklorist. Han er mest kjent for bøker innen ski og løping, og skriver typisk faktabøker og biografier. Jeg leser selvsagt alle bøkene hans siden han både skriver bra og er en venn av meg. Og bøkene hans er kortreiste, ca 20 meter over gata. Etter min mening er den beste boka hans er «Ørkenens ur» og handler om livet til norske sjømenn og andre “forliste” nordmenn som levde i et eget samfunn på en søppeldynge i Brooklyn over en lang periode. Ellers er «Mirakelet i Santo Fico» av DL Smith en god og skjønn bok som jeg har lest flere ganger.

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Hm, det går dessverre lite i serier på TV’en. Jeg ser mest på fotball og hører gjerne på BBC World Service på NRK. I Norge holder jeg med Raufoss og Vålerenga og prøver å få med meg noen kamper i sesongen, mens i England følger jeg med på Arsenal. Jeg tror jeg har sett alt som er å se på av VM mesterskap siden 1974 i Vest Tyskland og husker nok de fleste finalene.. Av serier så ramlet jeg innom «Jordbrukerne» på NRK som jeg syns var litt spesiell og crazy. Blir det tid skal jeg se den ferdig.

Kontaktpersoner

Flere artikler