Hopp til innhold

Kan du fortelle litt om din jobbhverdag i Embriq?
Jeg jobber som senior systemkonsulent for Gjensidige. Hovedfokuset er nå utskifting og fornying av brevløsningen for avdelingen “dokument og arkiv”. I forbindelse med dette prosjektet har jeg mange hatter som tech lead, arkitekt, utvikler og mentor.

Hvorfor valgte du Embriq?
Jeg studerte på datateknikk-linja på NTNU i Trondheim og er sivilingeniør i datateknikk (Master of Science). Må ærlig innrømme at studenttilværelsen i Trondheim er en av mine beste opplevelser, der man knyttet bånd til mange som var interessert i det samme som meg selv. Etter mange år som konsulent og et oppkjøp av firmaet jeg jobbet i, kom jeg i kontakt med en headhunter som solgte inn Embriq. De virket som flinke folk som har en genuin interesse for å lage noe ordentlig.

Hva er den kuleste teknologi-trenden akkurat nå synes du?
Apache Kafka er den største og mest kjente hendelses-strømmeplattformene som finnes på markedet i dag (avansert meldingssystem). Denne plattformen har mange og store muligheter for å endre måten applikasjoner samarbeider på. Men som det alltid er med større potensiale, så er også mulighetene for å skape utilsiktede problemer og stort. “With great power comes great responsibility”.

Hva er din favoritt tekno-dings?
Jeg er en stor tilhenger av Google Chromecast. Den er ikke ny, men det er en fiffig liten dings.

Hva er den beste boken du har lest?
Joe Abercrombie sin serie kalt «The First Law Trilogy».

Har du en favoritt TV-Serie som du vil anbefale til andre?
Firefly er en helt brilliant serie. Den er kanskje ikke en innertier for alle, men spiller på så mange plan at den bør gi noe til de fleste. Selv om det kun er én sesong, så er det en serie man ikke glemmer.

Kontaktpersoner

Flere artikler